5 tips om je tuin gezellig te maken voor de herfst

0
116
Depositphotos_189540426_S

Het einde van de zomer nadert en dat is het moment dat de bladeren hun prachtige kleurverandering laten zien. Je vraagt je misschien af: hoe kan ik nog steeds optimaal van mijn tuin genieten in de herfst? Wij hebben 5 tips om je buitenruimte om te toveren tot de perfecte comfortabele plek om tijd door te brengen met vrienden en familie gedurende het herfstseizoen.

Zoek een knus plekje

Laten we beginnen met het vinden van een leuk deel in je tuin dat je gezellig wilt maken. Het kan een hoekje van je terras zijn, een plek op je houten vlonder, of zelfs je hele balkon of dakterras als je in de stad woont. Maak het leeg en klaar om gezellig te maken met bijvoorbeeld een jute vloerkleed. Als er bestrating is die er wat saai uitziet, kun je zelfs een spray gebruiken om het op te frissen en een andere kleur te geven

Potten en meubels

Het is tijd om wat planten en stoelen neer te zetten! Denk aan een houten bank, tafel en stoelen, of een picknicktafel waar iedereen gezellig samen kan zitten. Er zijn een aantal planten die er in de herfst prachtig uitzien, zoals Rudbeckia’s, Leliegras, Dahlia’s, Herfstasters en de paarse sierkool. Vul alle lege plekjes op met planten en bloemen – zo vier je echt het seizoen! Misschien heeft je gras ook wat aandacht nodig, dus kijk er even goed naar.

Sfeerverlichting

Je kunt op verschillende manieren voor wat gezellige verlichting zorgen – wij zijn bijvoorbeeld dol op sprookjesachtige lampjes of lichtslingers. Die kun je langs muren, hekken, over stoelleuningen hangen en zelfs tussen de bomen boven je spannen. Je kunt ook lantaarns en kaarsen gebruiken, die de ruimte een intieme sfeer geven als de zon ondergaat.

Zachte en knusse spullen

Een belangrijk onderdeel van gezelligheid zijn zachte, knuffelbare dekens en kussens. Zoek naar kussentjes, kussens en warme, wollige stoffen in rustige kleuren. Je kunt ook een gezellig jute vloerkleed rond neerleggen, zodat je ook nog op je sokken buiten kunt zitten met een kop warme chocolademelk.

Zorg voor warmte

Tot slot, een vuurtje – dat kan niet altijd voor iedereen, maar er zijn veel manieren om warmte toe te voegen aan je buitenruimte. Misschien kun je een traditionele vuurplaats maken met stenen, een ingebouwde vuurput, een terrasverwarmer op gas, of zelfs een kleine metalen vuurschaal die je op tafel kunt zetten. Ga naar het tuincentrum bij jou in de buurt en kijk wat je kunt vinden! En dan ben je klaar – het enige wat je nu nog hoeft te doen is wat lekkere snacks klaarmaken, het vuur aansteken, wat vrienden uitnodigen en marshmallows roosteren. Dan kun je genieten van een knusse sfeer en een prachtige herfst in je tuin.