Maak je tuin gezellig, maar veilig

0
329
Depositphotos_45745063_S

Heerlijk in het avondzonnetje met een drankje of barbecueën met je vrienden; zeker in de zomermaanden wil je natuurlijk van je tuin een gezellige plek maken! In een aantal simpele stappen tover jij je tuin om in een fijne plek om te zitten, maar vergeet je ook niet je tuin voldoende te beveiligen tegen ongewenst bezoek? Wij leggen je uit hoe je van je tuin een gezellige, maar veilige plek maakt.

Hoe maak je je tuin gezellig?

Laten we het er eerst even over hebben hoe je je tuin gezellig maakt! Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak en stijl, maar er zijn een aantal simpele tips waarmee je ervoor zorgt dat je je tuin veel sfeer geeft.

Werk met verschillende lichtbronnen

Plaats op meerdere plekken in je tuin kleine lampjes om je tuin te verlichten bij schemer en donker. Zorg dat je voor (dimbare) warme lampjes kiest. Een lichtsnoer aan de schutting of schuur is hier een goed voorbeeld van!

Kleed de tuinset aan

Een tuinset met een (hoek) bank geeft heel veel sfeer en gezelligheid aan je tuin. Kleed de tuinset aan met zachte kussens en leg een tuinkleed onder de tuintafel. Kies er eentje met een mooi design om de tuin een beetje aan te kleden.

Ga voor groen

Alleen maar stenen in je tuin doet de sfeer niet ten goede. Kies daarom voor wat leuke plantjes. Wil je de stenen er niet uithalen? Werk dan met plantenbakken! Zowel staande bakken als hangende bakken werken prima om plantjes in te zetten. Ga voor fleurige bloemen en planten zoals de Hortensia.

Hoe beveilig je je tuin?

Je gezellige tuin wil je natuurlijk beveiligen, zodat er geen indringers je tuin in kunnen. Er zijn een aantal verschillende maatregelen die je kunt nemen bij het beveiligen van je tuin:

Gebruik het juiste tuinbeslag

Met het juiste tuinbeslag kom je al een heel eind. Denk bijvoorbeeld aan anti klimbeveiliging voor op je schutting en het dak van de schuur. Dit zorgt ervoor dat inbrekers niet zomaar over je schutting kunnen klimmen.

Sluit alles goed af

Ook een deurkruk met slot op je poort, schuurdeur en achterdeur zijn niet onbelangrijk. Zorg ervoor dat je altijd alles goed afsluit als je er niet bent. Laat geen ramen op een kiertje staan als je niet thuis bent; inbrekers hebben vaak het juiste gereedschap om via dat kiertje naar binnen te kunnen.