Alles wat je moet weten over insecten in de tuin

0
287

Ze leven in elke tuin: insecten. Dit zijn dieren zonder ruggengraat en worden ook wel geleedpotigen genoemd. Ze hebben zes poten, twee antennes en vier paar vleugels. In dit artikel lees je alles over deze onmisbare inwoners van jouw tuin: insecten!

Welke typen insecten bestaan er?

Insecten worden onderverdeeld in drie categorieën:

1. De orde Coleoptera (kevers)

2. De orde Hemiptera (wantsen)

3. De orde vliesvleugeligen (bijen, wespen, mieren en zaagwespen)

Wat zijn kevers?

Kevers zijn zeer belangrijke insecten omdat ze als voedsel worden gebruikt. Ze worden in veel landen over de hele wereld gegeten. Kevers worden ook gebruikt voor medicinale doeleinden. Ze kunnen op veel verschillende plaatsen worden gevonden. Sommige kevers leven onder rotsen of in spleten. Andere leven in de grond of in bomen. Kevers zijn goed te eten omdat ze geen botten hebben. Daardoor zijn ze heel gemakkelijk te koken. Ze zijn ook erg voedzaam.

Wat zijn wantsen?

Wantsen zijn heel kleine insecten. Ze hebben vier poten en twee antennes. wantsen zijn heel belangrijke insecten omdat ze helpen ziekten in planten te bestrijden. wantsen eten plantaardig materiaal. Ze zijn niet lekker om te eten omdat ze scherpe tanden hebben en hun lichaam bedekt is met stekels.

Wat zijn hymenoptera?

Bijen, wespen, mieren, zaagwespen en vliegen behoren allemaal tot de orde vliesvleugeligen (Hymenoptera). Deze insecten leven in kolonies. Er is een bijenkoningin of een mierenvrouwtje en veel werksters. Alle bijen en mieren hebben stingers. Bijen en wespen zijn zeer belangrijke insecten omdat ze planten bestuiven. Wespen en mieren eten ook plantaardig materiaal. Ze zijn erg nuttig omdat ze andere insecten ervan weerhouden planten te eten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in