Aluminium gevelsystemen met jaloezieën, een goede keuze!

0
261
gevelsystemen

Het liefst willen we van ons huis en onze tuin een zo fijn mogelijk oord maken. Een plek waar je echt thuis bent en kunt leven en genieten zoals jij dat wilt. Een mooie tuin, een fijne plek om te genieten van het buitenleven en een comfortabel huis. Een huis dat zowel in de winter als in de zomer een prettige binnen atmosfeer heeft. Kan er op dat punt wel wat aan je huis verbeterd worden? Overweeg dan een gevelsyteem met zonwering in de vorm van buiten jaloezieën.

Een gevelsysteem? Hoe dan?

Bij gevelsystemen denk je wellicht eerst aan moderne gebouwen, zoals banken en hotels. Niet zo vreemd, want tegenwoordig wordt zo goed als alle nieuwbouw van een goed gevelsysteem voorzien. Dit soort systemen zijn een verlengstuk van het moderne bouwen, waarbij niet alleen functionaliteit en design belangrijke factoren meer zijn. Tegenwoordig zijn er namelijk meer aspecten om rekening mee te houden, zoals duurzaamheid. Gevelsystemen van aluminium dienen vooral voor het construeren van gevels met glas. Het is een prachtige en lichte constructie waarmee je jouw huis een stuk duurzamer kunt maken. Dankzij het hoge isolerende vermogen en de zonwering houdt het in de winter de kou buiten de deur en in zomer blijft het binnen heerlijk koel.

Soorten gevelsystemen

Moderne gevelsystemen complementeren de conventionele manieren van bouwen. Binnen ieder budget en voor elk pakket aan eisen is een passend gevelsysteem te vinden. Zo zijn er buitengevelisolatie systemen, prefab systemen en beluchte gevelsystemen, van bijvoorbeeld kunststof of aluminium. Hierbinnen zijn er eindeloos veel mogelijkheden, zoals de combinatie met jaloezieën. Wat bij alle soorten overeenkomt, is dat de componenten perfect op elkaar zijn afgestemd. Het is een geheel waarbij de componenten samen de kracht van het systeem vormen.

Aluminium

Aluminium is een materiaal dat in de bouw steeds vaker wordt gebruikt. Het heeft namelijk een aantal significante voordelen: het is super sterk, licht in gewicht en is in elke vorm te gieten. Doordat het materiaal zo veelzijdig is, kan het heel precies geconstrueerd worden en zo zijn er raam- en gevelsystemen die een zeer hoge isolatiewaarde hebben. Dankzij het lichte gewicht en de sterkte, is aluminium uitermate geschikt voor bewegende constructies, zoals ramen, deuren en jaloezieën. Dit, gecombineerd met de onverwoestbaarheid van het materiaal, maakt het metaal een echte topper.

Nog meer voordelen van aluminium

Behalve dat aluminium gevelsystemen verkrijgbaar zijn met een verhoogde warmte-isolatie, heeft het gebruik van dit materiaal nog meer voordelen. Zo is het zeer slijtvast en gaat het een mensenleven of langer mee. Daarbij is het ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk. Het roest en rot niet en hoeft niet geschilderd of gebeitst te worden. Eens in de zoveel tijd is het zaak om de aluminium lijsten en delen met een vochtige doek schoon te vegen. Dat is alles. Als laatste voordeel noemen we het feit dat aluminium volledig recyclebaar is. Het metaal wordt simpelweg gesmolten en kan daarna voor iets anders worden gebruikt. Aluminium gevelsystemen zijn daarmee een product dat perfect voldoet aan de eisen van energiezuinige en duurzame bouw!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in