Dit zijn geweldige activiteiten voor in de tuin

0
262
onkruid wieden

Zoek je naar iets om in jouw tuin te doen? Daar ben je niet lang mee bezig, want er is een schat aan activiteiten die je kunt ondernemen. Denk aan het planten van bloemen en groenten of het bouwen van een schuurtje of tuinhuis. Er is zoveel te doen! Bij deze nog een aantal inspirerende tips, zodat je snel lekker aan de slag kan.

Tip 1: Plant bloemen, fruit en planten

Het is erg leuk om de tuin bloemen, planten en fruit te planten. Ze zonlicht, water en voedingsstoffen nodig om te groeien. Als je bloemen wilt planten, doe ze dan in bakken waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Heb je genoeg ruimte? Plaats ze dan direc in de grond. Bloemen zijn erg populair omdat ze elke tuin net dat beetje mooier maken. Je kunt ook groenten planten zoals wortels, uien, aardappelen en tomaten. Of wat dacht je van fruit, zoals heerlijke aardbeien, druiven en appels? Deze zijn allemaal gemakkelijk te kweken en je kunt ze eten als ze rijp zijn.

Tip 2: Bouw een schuurtje of een tuinkamer

Iets anders wat je in je tuin kunt doen is een schuurtje of een tuinkamer bouwen. Dit geeft je een plek om gereedschap en andere spullen op te bergen. Je kunt deze ruimte gebruiken voor opslag, of je kunt er dingen in bewaren die je verzamelt, zoals oud speelgoed en belangrijke tuinspullen.

Tip 3: Bouw een klein huisje

Als je genoeg ruimte hebt, kun je ook een klein huisje bouwen voor je huisdieren. Dit is echt geweldig als je een hond of kat hebt die graag in je tuin rondzwerft. Plaats eventueel een hek zodat je huisdier er niet uit kan.

Tip 4: Verbouw gewassen

Je kunt een tuin ook gebruiken om dingen als maïs, tarwe en andere gewassen te verbouwen. Zo kun je je oogst verkopen op de plaatselijke boerenmarkt. Of, ook heel leuk, maak een eigen groetetuin. Je kunt er sla, spinazie en andere bladgroenten verbouwen. Of verbouw je eigen komkommers, pompoenen of courgette. Het kan allemaal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in