Fijne zithoek voor de hete dagen

0
290
zithoek tuin

We zitten midden in de zomer en de vakanties zijn begonnen! Eindelijk tijd om eens lekker buiten te zitten en tot rust te komen. Hoe ziet jouw zithoek in de achtertuin er uit? Kun je al lekker loungen met een boek in je handen en dan toch diep inademen met je ogen dicht? Hoe je zithoek er nu ook bijstaat, hij kan altijd wel iets extra gebruiken. Daarom hebben we hier een aantal tips om je zithoek helemaal af te maken zodat je binnen een mum van tijd van je achtertuin kunt gaan genieten!

Loungeset of lounge stoelen

Laten we maar meteen beginnen met een logisch onderdeel: een loungeset. Met een fijne loungeset creëer je een vakantiegevoel in je achtertuin! Een loungeset bestaat meestal uit een aantal comfortabele zitplekken en meestal ook een tafeltje. Er kunnen veel mensen op een loungeset zitten.  Afhankelijk van de ruimte in je tuin en je smaak, kun je kiezen voor een aantal stoelen, een bankje met stoelen of een complete hoekbank. Bovendien kun je je loungeset zelf helemaal naar wens samenstellen.

Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt in een lage loungeset en een dining loungeset. Het verschil is de hoogte. Een dining loungeset is hoger omdat je hierbij aan tafel kunt eten. Is je achtertuin niet zo groot? Hangstoelen zijn dan een leuke optie. Deze zijn weer helemaal in en bieden een lekker plekje om in weg te kruipen.

Schaduw creëren

Overdag is het belangrijk om niet te lang in de zon te zitten. Ondanks dat zonnestralen je goed doen, is te veel weer schadelijk. Zorg er daarom ook voor dat je een goede schaduw plek in je tuin hebt. Deze kun je maken met een overkapping of een parasol. Een overkapping heeft het voordeel dat het warmte in de late uurtjes vasthoudt. Daardoor kun je in het voor- en najaar nog lang buiten blijven zitten. Een parasol houdt ook enige warmte vast. Maar het grote voordeel van een parasol is dat hij niet veel ruimte inneemt en je de meeste modellen gemakkelijk kunt verplaatsen. Hiermee kun je elke hoek van je tuin van genoeg schaduw voorzien.

Accessoires en bescherming

Om extra lekker te zitten kun je goede tuinkussens op je loungeset en tuinstoelen leggen. Daarnaast maken accessoires je achtertuin extra gezellig. Zo kunnen lampjes ook echt niet ontbreken in je zithoek. Met fijne verlichting kun je namelijk zo lang blijven zitten als je wil. Als je dan ook nog een tuinhaard of heater in je achtertuin plaatst, dan kun je bijna het hele jaar van je achtertuin genieten. Behalve in de winter, dan is het ook handig om goede beschermhoezen over je parasol en tuinmeubelen heen te leggen. Deze zien er niet gezellig uit, maar verlengen de levensduur van je parasol en tuinmeubelen aanzienlijk.

Een webshop voor al jouw tuinmeubelen

Om helemaal van jouw zithoek te kunnen genieten, kun je het beste een kijkje nemen op de webshop van 4 seizoenen tuinmeubelen. Naast een uitgebreid assortiment kun je hier ook inspiratie opdoen voor je tuin. Zo vind je alles wat je nodig hebt om je tuin naar wens in te richten en uitgebreid van te genieten!