Handige bloemschik tips waar je echt wat aan hebt: deel I

0
319

Bloemen schikken is zeker een kunst, maar met deze bloemschiktips kun je bloemstukken zo goed maken als de profs! Wij hebben speciaal oor jou een paar bloemschiktips verzameld die alle bloemen er beter uit zullen laten zien.

Tip 1: Zorg voor een droge rand van je kom of vaas

Zorg ervoor dat de rand van je kom of vaas droog is en dat je bakje vol water zit voordat je je rooster in elkaar zet. Het enige nadeel dat ik bij deze methode heb gevonden is dat het moeilijker is om het water te verversen.

Tip 2: Gebruik vazen met kleine gaatjes

De kleine gaatjes zijn perfect voor een precieze controle van je bloemen, waardoor zelfs bloemen die te kort zijn afgesneden op elke lengte kunnen blijven staan. Mijn favoriet aan dit ontwerp is hoe gemakkelijk het is om het water te verversen zonder de bloemen opnieuw te moeten rangschikken, hoewel je er wel voor moet zorgen dat de rand van je vaas 100% droog is, anders zal hij van zijn plaats glijden. Wees voorzichtig met doornige bloemen zoals rozen, want die zullen de siliconen scheuren.

Tip 3: Gebruik grotere bloemen

Niet alleen is het prachtig, maar de kleine vaas binnen van de grotere vaas maakt het gemakkelijker om uw boeket samen te stellen. Grotere bloemen werken het beste omdat ze de neiging om de rand van de buitenste vaas te dekken, maar het is een beetje lastiger om het water te veranderen, dus kies bloemen die niet pietluttig over het hebben van vers water, of gewoon bewust zijn dat wanneer u het water te veranderen, uw vaas kan nodig zijn opnieuw in elkaar te zetten.

Tip 4: Camoufleer stengels

Gebruik grote platte bladeren zoals aspidistra om een glazen vaas te bekleden en je stengels te camoufleren. Wees niet bang om namaakbladeren te gebruiken, want die zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Tip 5: Gebruik bubbeltjesplastic

De meeste bloemen drijven vrij goed op hun eigen totdat ze beginnen te poolen met water en langzaam zinken. Voor een langer blijvend middenstuk, gebruik je bubbeltjesplastic om kleine rokjes voor je bloemen te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in