Handige tips om je gazon te onderhouden

0
310
Weigela

Heb je een gazon dat verzorging nodig heeft? Tuinonderhoud is niet zo saai als je denkt. Lees onze tips maar eens.

Onderhoud de planten en het gras

Het onderhoud van jouw gazon is niet het enige waar je aan moet denken. Zo moet je tijd besteden aan het maaien van het gras. Doe dit regelmatig, om de paar weken. Daardoor blijft het er mooi uitzien. Het gras zal groeien als het gezond is. Minstens zo belangrijk is het planten en verplanten in de tuin. Geef je planten en struiken voldoende water. En je moet ervoor zorgen dat de afvoer schoon is. Dit is zeer belangrijk. De grond mag niet te droog worden.

Verwijder onkruid en gebruik mulch

Besteed ook tijd aan het verwijderen van onkruid en onkruid. En vergeet de bemesting niet. Denk echt aan gezondheid van de bodem. Haal organische meststoffen in huis. Ze zouden goed zijn voor het milieu en je moet ze regelmatig doen. Vergeet ook niet de organische mulch De mulch moet vrij zijn van chemicaliën. De mulch moet blijven liggen als de sneeuw en het ijs begint te vallen.

Bedek de grond met mulch

Zorg er altijd voor dat de mulch de grond bedekt. Het beste is om wat grondbindmiddel te gebruiken. Het bindmiddel moet in de winter worden opgespoten. Nadat je het bodembindmiddel hebt aangebracht, moet je er voor zorgen dat het lang blijft zitten. We wensen je veel succes met het onderhoud van je gazon!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in