Hoe bespaar je water in de tuin?

0
224

In een ander artikel keken naar waterbewust tuinieren. Inmiddels zijn we er achter gekomen dat je op nog veel meer manieren water kunt besparen. Hoe? Dat lees je zometeen!

Tip 1: Plan je tuin zorgvuldig

Houd rekening met waterefficiëntie bij het plannen van je tuin voordat je gaat planten. Zet planten bij elkaar die vergelijkbare hoeveelheden water nodig hebben. Op die manier kun je je irrigatie aanpassen aan bepaalde zones en de ideale hoeveelheid water geven voor elke groep.

Tip 2: Kies planten die droogte verdragen

Kies planten die bestand zijn tegen het klimaat in je omgeving. Inheemse planten zijn een goede optie omdat ze zich op natuurlijke wijze hebben aangepast aan de omgeving en vaak weinig tot geen extra water nodig hebben als ze eenmaal zijn ingeburgerd. Lavendel, duizendblad en Californische klaprozen zijn een paar veel voorkomende droogtetolerante alternatieven.

Tip 3: Installeer een regenton

Regenwater van je dak opvangen in een regenton is een milieuvriendelijke manier om de watervoorraad in je tuin aan te vullen. Je kunt dit opgevangen regenwater gebruiken om je planten te besproeien tijdens droge periodes.

Tip 4: Omarm de principes van Xeriscaping

Xeriscaping is een landschapsaanpak die waterbesparing vooropstelt. Integreer xeriscaping elementen zoals grindpaden, decoratieve stenen en droogtebestendige bodembedekkers om de behoefte aan waterintensieve gazons te verminderen.

Tip 5: Controleer en monitor jouw tuin regelmatig

Controleer jouw tuin regelmatig op tekenen van over- of onderbewatering. Pas je besproeiingsschema aan op basis van de weersomstandigheden en de behoeften van de planten. Met een slimme besproeiingscontroller kun je dit proces automatiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in