Hoe creëer je een vintage stijl in je huis?

0
428
vintage interieur

Het is een trend waar we hedendaags niet meer omheen kunnen: vintage. Waar het vroeger ‘goedkoop’ was om tweedehands kleren of meubelen te kopen, is dat nu wel anders. We worden overspoeld met de leukste vintage instagram accounts, vintage apps en meubels met de mooiste en goedkope meubels. Het is ook niet zo gek dat deze stijl opeens zo populair is. Het zorgt er namelijk voor dat jij een unieke look hebt. Toch kan het lastig zijn om een matchende, mooie en toch vintage stijl in huis te creëren. We delen de tips die ervoor zorgen dat jij een vintage stijl in huis creëert.

Hoe ver ga je?

Iets is vintage wanneer het tussen de 25 en 100 jaar oud is. Een vintage interieur is open met bepaalde kleuraccenten en eventueel retrobehang. Voordat je gaat beginnen met een vintage stijl is het goed om je eerst af te vragen hoe ver je wilt gaan. Ga je all the way of beperk je het tot alleen de accessoires? Begin vooral eerst met kleine aanpassingen in plaats van ineens de hele boel om te gooien. Zo weet je zeker of het bij je past en hoeveel je het laat terugkomen.

De juiste kleuren

Bij verschillende vintage aankopen, heb je ook meteen verschillende kleuren. Om ervoor te zorgen dat er niet teveel verschil in kleuren en stijl is, is het goed om te kiezen voor een bepaalde kleur. Veel vintage kleuren hebben natuurtinten als olijfgroen en blauw. Ook pasteltinten, mosterdkleuren en aardetinten komen vaak voor. Kijk goed naar welke kleur past bij het interieur dat je al hebt en doe op basis hiervan de aankopen.

Het juiste materiaal

Warme houtsoorten spelen de hoofdrol in een vintage interieur. Een vintage interieur bestaat uit een combinatie van verschillende materialen en stijlen. Vintage meubels gaan namelijk voor een langere tijd mee, dus ze zijn vaak van duurzaam materiaal gemaakt. Het kan soms alleen wat oubollig ogen. Het is daarom goed om er ook nieuwe en modernere items aan toe te voegen.

Accessoires

Om dus niet meteen te hard van stapel te lopen met de vintage look, is het goed om te beginnen met de juiste accessoires. Door een bezoekje te brengen aan de tweedehandswinkel kan jij de mooiste oude accessoires in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan een platenspeler of een typemachine. Door eerst kleine stappen te maken in accessoires, kun je later grotere aanpassingen maken en gaan voor meubels zoals de barkrukken of de tafel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in