Hoe haal je het beste uit jouw tuin?

0
298

Hoe haal je het beste uit jouw tuin? Dat is best een uitdaging. Maar gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor je.

Tip 1: Kweek een breed assortiment aan groenten

Ten eerste is het een goed idee om te beginnen met het kweken van een assortiment groenten in je achtertuin. Door verschillende variëteiten in jouw eigen achtertuin te kweken, kunt het onderhoud aanpassen aan jouw eigen wensen en behoeften. Wanneer je bijvoorbeeld een beginner bent, kweek dan een groente die minder onderhoud nodig heeft. Ben je daarentegen een doorgewinterde tuinier, dan moet je het onderhoud aanpassen aan de behoeften van je tuin.

Tip 2: Bedenk wat oor soort tuin je wilt hebben

Bedenk ten tweede wat voor soort tuin je wilt hebben. Als u bijvoorbeeld een moestuin heeft, dan zult u wat huiswerk moeten doen. Je zult moeten uitzoeken welke planten niet in jouw eigen achtertuin kunnen groeien. Plant niet zomaar iets in je achtertuin. Denk na over de planten die je hebt en het klimaat dat je hebt en beslis dan welke planten je in je eigen achtertuin kunt laten groeien.

Tip 3: Begin rustig

Als je een beginner bent en geen idee hebt wat je moet doen, begin dan met het planten van wat bloemen in je eigen achtertuin. Door bloemen te planten krijg je een gemakkelijk te onderhouden tuin. Het enige wat je hoeft te doen is de bloemen regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat ze voldoende zonlicht krijgen. Maak er een boeket van en geef het aan de andere leden van het gezin. Zo raken ze gewend aan tuinieren in huis.

Tip 4: Gebruik een kas

Als je een moestuin hebt, zul je wat meer werk moeten doen. Je moet de zaden zaaien, de groenten uit de tuin plukken en de tuin zelf voorbereiden. Maak een kas en vul die met hooi. Hang de groenten aan de dakspanten, of bojouw een muurtje in je achtertuin en zet daar de groenten op. Wat je ook doet, je moet ervoor zorgen dat je groenten veel zonlicht krijgen. Hoe meer zonlicht, hoe gezonder de groenten zullen zijn.

Tip 5: Zaai zoveel mogelijk groenten

Als je al wat groenten hebt geplant en nu hebt besloten dat je er meer wilt, spaar dan gewoon je planten. Zaai meer groenten dan je hebt en plant ze later opniejouw. Je zult uiteindelijk meer groenten hebben dan je oorspronkelijk had. Maar vergeet niet om ze ook regelmatig te voeden. Uiteindelijk creeer je daarmee een geweldige tuin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in