Hoe je met mooie tuinverlichting een wereld van verschil maakt

0
205

Het plaatsen van de juiste verlichting is dé manier om van jouw tuin een waar paradijs te maken. Of je nu wilt ontspannen of graag een feestje geeft: de juiste tuinverlichting maakt een wereld van verschil. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? In dit artikel vind je 6 handige tips om met de juiste tuinverlichting een betoverende sfeer te creëren.

Tip 1: Gebruik spotlights als tuinverlichting

Installeer spotlights om de aandacht te vestigen op bepaalde delen van jouw tuin. Accentueer bijvoorbeeld een prachtige boom, een beeld of een fonteintje. Het gerichte licht geeft diepte aan je buitenruimte en creëert een dramatisch effect. Kies overigens wel voor energiezuinige LED-spotlights om zowel de schoonheid van je tuin te benadrukken als milieubewust te zijn.

Tip 2: Plaats voldoende verlichting bij de paden

We raden sterk aan om voldoende verlichting bij de tuinpad(en) te plaatsen voor optimale veiligheid. Ze maken obstakels zichtbaar én maken de tuin elegant. Overweeg het plaatsen van padverlichting langs looppaden en tuinpaden. Ga voor duurzaam met solar-aangedreven tuinlampen. Die laden namelijk overdag op en gaan ’s nachts automatisch aan.

Tip 3: Hang lantaarns op voor een romantische sfeer

Creëer een romantische sfeer in de tuin door hangende lantaarns op te hangen op strategische plekken. Ze voegen een warme gloed toe die perfect is voor fijne en gezellige avondjes. En door ze op een goede plek op te hangen zijn ze functioneel én mooi.

Tip 4: Zorg voor meer sfeer met dimbare tuinverlichting

Wil je de sfeer in jouw tuin aanpassen aan verschillende gelegenheden? Kies dan voor dimbare verlichting. Ze geven jou de controle over de lichtintensiteit en dat is hartstikke handig. Kies voor slimme verlichtingssystemen die je gemakkelijk kunt bedienen met een smartphone of afstandsbediening.

Tip 5: Kies voor onderwaterverlichting

Heb je een mooie vijver, fontein of ander waterelement in jouw tuin? Dan is het best een goed idee om onderwaterverlichting te plaatsen. Deze subtiel geplaatste lichten brengen niet alleen het water tot leven, maar geven het oppervlakte ook een magisch tintje. Zorg er natuurlijk wel voor dat de gebruikte armaturen geschikt zijn voor buitengebruik. Zo is het wel zo handig als je waterbestendige verlichting hebt!

Tip 6: Kies voor duurzame opties

Maak een bewuste keuze voor energie-efficiënte verlichtingsopties om zowel je elektriciteitsrekening te verlagen als milieuvriendelijk te zijn. LED-lampen zijn wat dat betreft een hele goed goede keuze vanwege hun lange levensduur en lage energieverbruik. Zonne-energieverlichting is ook een groene optie, aangezien het hernieuwbare energie gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in