Hoe laat jij je woning achter tijdens je vakantie?

0
627
huis achterlaten vakantie

Het is bijna tijd om op vakantie te gaan. Even niet denken aan je werk, maar gewoon genieten en ontspannen. Echter, als je je huis verlaat wil je natuurlijk wel dat je deze goed achterlaat en dat dit ook zo blijft. Gelukkig zijn hier een aantal manieren voor.

Regel een oppasser

Het klinkt natuurlijk een beetje raar, maar zo gek is het eigenlijk helemaal niet. Heb je een buur, kennis of familielid waar je veel contact mee hebt en vertrouw je hem alleen in je huis toe? Vraag dan of hij een aantal keer je huis na wil lopen. De post op tafel leggen, de planten water geven en controleren of alles nog goed dicht zit zoals het hoort. Op die manier weet je dat er iemand is die je huis in de gaten houdt terwijl jij geniet van je welverdiende vakantie.

Zorg voor camera’s in je woning

Tegenwoordig zijn er camera’s te vinden die verbonden zijn met je telefoon. Dit is niet alleen handig wanneer je bijvoorbeeld op het werk zit, maar natuurlijk ook wanneer je op vakantie bent. Zie je iets dat niet helemaal klopt? Dan kun je de politie bellen of een buur inschakelen wanneer je deze mogelijkheid hebt. Ook zijn er draadloze deurbellen die verbonden zijn met je telefoon. Hiermee kun je dus ook van een afstand zien wie er voor je deur staat.

Zorg voor een goede verzekering

Je hoopt natuurlijk dat er niks gebeurt met je woning wanneer jij op vakantie bent, maar je kan beter het zekere voor het onzekere nemen. Met een inboedelverzekering zorg je ervoor dat alle spullen in je woning verzekerd zijn. Bijvoorbeeld tegen diefstal, maar ook brand-, regen- of stormschade. Deze kun je ook in een Allrisk versie nemen waarbij je spullen ook verzekerd zijn als jij schade maakt.

Daarnaast is er ook nog de opstalverzekering, waarbij je woning zelf verzekerd is. Hierbij gaat het dus niet om je spullen, maar echt de woning zelf. Ben je op vakantie en valt er een boom op je veranda, of is er schade aan je uitbouw? Dan wordt dit verzekerd. Maar ook bij brand, diefstal, inbraak, regen en waterschade bijvoorbeeld, ben je gewoon verzekerd.

Loop je woning na voordat je gaat

Dit lijkt zo standaard maar toch zijn er mensen die dit vergeten. Zorg ervoor dat je de tijd neemt je huis volledig te checken voordat je op vakantie gaat. Zitten alle ramen en deuren goed dicht en op slot? Zijn de gordijnen dicht of laat je deze juist open? En alle apparaten die niet worden gebruikt, zijn daarvan de stekkers uit het stopcontact? Door dit na te lopen voorkom je dat je tijdens je vakantie gaat nadenken over of je dingen wel of niet afgesloten of uitgedaan hebt, en dat scheelt je heel veel onnodige stress.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in