Hoe maak je een bloembak?

0
369
kornoelje

Misschien wil je graag een bloembak maken. Het staat hartstikke mooi in de tuin en geeft net een beetje meer kleur. Maar waar begin je? Laten we beginnen met het voor de hand liggende antwoord: het gazon. Tweede vraag: Hoe maak je een bloembak? Lees voor een antwoord op die vraag gauw dit artikel!

Tip: Gebruik een 3-lagen systeem

Veel mensen geloven dat wanneer je gras plant, je een bed van gras moet aanleggen en dat vervolgens moet bedekken met mulch. Het is iets lastiger dan dar. Wij raden aan om een 3-lagensysteem aan te brengen. Graaf ten eerste grond uit en breng vervolgens een laag zandstaven aan die even lang is als de lengte van het gras. Vervolgens voeg je een laag mulch toe en tenslotte een laag aarde. Dit zorgt ervoor dat het gras snel dorgroeit.

Kies voor mooie planten

Ten eerste is het belangrijk om te weten welke planten goed groeien in jouw klimaat. Kies voor het late voorjaar bijvoorbeeld een paaer mooie bloemstukken, zoals Action Yellow met zijn grote tros en zijn rozeachtige veelkleurige bloemen of de Viburnum die prachtige witte bloemen achterlaat. Of kies voor roze Hemlock soorten om het plaatje compleet te maken.

Kies de juiste grond

Je hoeft niet veel bodembedekkers te planten bij een beperkt budget. Gras is in dat geval ook een prima optie. Jekunt het beste een bodemtoevoeging kiezen die water nodig heeft, niet zelf water geven. Praat met een professional wanneer je niet zeker weet welke opties er allemaal zijn. Hij of zij helpt je bij het bepalen van bodemsanering.

Profiteer van natuurlijke bronnen

Doe jouw voordeel met natuurlijke bronnen. Hou bijvoorbeeld rekening met de stand van de zon en laat je planten in een bepaalde richting groeien. Soms is het juist beter om planten in de schaduw te plaatsen. Hou rekening met wat je al hebt en maak één geheel. Probeer eens bijzondere kleuren, zoals lichtgroen, wit, paars of roze. En combineer het eventueel met leuke accessoires, zoals glazen plantenstekers. Wedden dat je binnen de kortste keren een kleurrijk bloembed hebt?

Zelf een bloembak maken is leuk en makkelijk

Plant in de herfstmaanden wat rozemarijn planten in de tuin om de grond bijeen te houden. En natuurlijk mag je een mooie bloembak niet vergeten Als je wilt dat het eruitziet als een echte kas, ga dan naar je plaatselijke kwekerij en zoek er een met glas achterin. Doe het zelf projecten kunnen erg leuk zijn en bovendien bespaar je er aardig wat geld mee als het goed gedaan wordt. Het is goed om te weten dat zolang je de procedures stap voor stap volgt, het project heel gemakkelijk moet zijn. Binnen een mum van tijd geniet je van de prachtige natuur in je tuin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in