Hoe maak je jouw tuin summerproof? 7 tips!

0
373
paddenstoelen kweken

De bijen vliegen vrolijk rond en het is tijd om je tuin klaar te maken voor de zomer. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je tuin dit jaar een succes wordt. Bij deze een aantal tips!

Tip 1: Ruim de tuin op

Neem eerst de tijd om je tuin op te ruimen. Ontdoe je van alle oude planten die gestorven of verwaarloosd zijn. Je wilt alles opgeruimd hebben, zodat je je kunt concentreren op het planten van nieuwe bloemen en groenten.

Ruim oude planten op

Als je een grote tuin hebt, overweeg dan om enkele van de oudere planten weg te doen en ze naar een ander deel van je tuin te verplaatsen. Zo maak je ruimte in je tuin vrij voor nieuwe planten en groenten. Het is ook een goed idee om je tuingedeelte op te ruimen als je kinderen hebt. Als ze geen belangstelling hebben voor tuinieren, zullen ze minder snel buiten komen om in je tuin te spelen.

Tip 2: Plant voldoende zaden

Vervolgens wil je je zaden planten. Je kunt zaden kopen bij een plaatselijke kwekerij, of je kunt je eigen zaden kweken. De beste manier om je zaden te planten is met een kleine troffel. Graaf een gat van ongeveer drie centimeter diep en breed genoeg om al je zaden in te doen. Vul het gat met aarde en leg dan je zaden in het gat. Zorg ervoor dat je je zaden na het planten goed water geeft. Doe je dat niet, dan krijgen je zaden geen kans om te groeien.

Tip 3: Kweek bloemen, groenten en kruiden

Je kunt bloemen, groenten en kruiden in je tuin planten. Bloemen zijn gemakkelijk te kweken. Je hoeft alleen maar een zonnig plekje in je tuin te zoeken en je bloemen regelmatig water te geven. De meeste bloemen kunnen ook binnenshuis gekweekt worden, dus als je geen tuin hebt, kun je toch van bloemen genieten. Groenten en kruiden zijn moeilijker te kweken. Je zult voor de meeste groenten en kruiden zaden moeten kopen. Als je je zaden geplant hebt, moet je wachten tot ze ontkiemen voor je iets anders in je tuin plant.

Tip 4: Geef je tuin voldoende water

Als je je zaden geplant hebt, is het tijd om je tuin water te gaan geven. Je tuin water geven is belangrijk omdat het je zaden helpt groeien. Je kunt je tuin bewateren met een tuinslang, of je kunt een sproeier gebruiken. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je je tuin regelmatig water geeft. Het is het beste om je tuin minstens een keer per dag water te geven.

Tip 5: Ga onkruid wieden

Het is ook belangrijk om je tuin te wieden. Onkruid wieden helpt je om je tuin er netjes uit te laten zien. Onkruid kan concurreren met je planten, dus je zult ze weg willen hebben voor ze beginnen te groeien. Je kunt een schoffel gebruiken of je kunt een hark gebruiken. Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je onkruid verwijdert zodra je het ziet.

Tip 6: Zorg voor voldoende bemesting

Zorg ervoor dat je je tuin regelmatig bemest om hem gezond te houden. Je tuin bemesten is erg belangrijk. Je zult je tuin willen bemesten voordat je je zaden plant en wanneer je je zaden plant. Je zult je tuin ook tijdens het groeiseizoen willen bemesten.

Tip 7: Versier je tuin met decoraties

Tenslotte is het tijd om je tuin voor te bereiden op de zomer. Je kunt je tuin versieren met bloemen, potten, en andere versieringen. En plant wat zaadjes in de grond. Zorg er tenslottevoor dat je je tuin op een plek zet waar hij zonlicht krijgt. Als je in een gebied woont waar veel regen valt, kun je overwegen je tuin in bakken te planten. Als je klaar bent, heb je een prachtige tuin waar je vele jaren plezier van zult hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in