Hoe zorg je voor een fantastische tuin?

0
346
Iochroma cyaneum

Een tuin hebben is fantastisch. Wel zul je het goed moeten onderhouden. Daar gaat natuurlijk wel tijd in zitten. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je om binnen mum van tijd een fantastische tuin te creëren.

Tip 1: Plant zoveel mogelijk in je tuin

Ten eerste moet je altijd proberen de planten die je al hebt te onthouden en opnieuw te zaaien. Je moet altijd proberen je zaad uit te strooien op een andere plant. Er bestaat niet zoiets als een verrot zaadje. Elke plant is goed om opnieuw te zaaien. Onthoud dat er altijd behoefte is aan meer planten in je tuin. Zaai gewoon alle groenten die je hebt en die je opniejouw zou willen planten.

Tip 2: Zaai om een bepaalde tijd

Er zijn bepaalde tijden dat je niet moet zaaien om te zaaien. Deze tijden zijn gebaseerd op het klimaat en zijn specifiek voor het soort groente dat je plant. Het is niet aan te raden om ’s nachts te zaaien. Of zaai bij zonsopgang als de temperaturen koeler zijn. Zaai niet te dicht bij de herfstequinox of zomerzonnewende.

Tip 3: Keer de grond af en toe om

Zaai altijd volgroeide zaden om kans te maken op kieming en groenten te produceren tot het volgende voorjaar. Vergeet niet om jouw grond om de paar weken om te keren. Dit is erg belangrijk om goede gezonde groenten te laten groeien en een gezonde oogst groenten te produceren. Je kunt een vruchtbaarheidsplantpakket voor groenten kopen en een meststof gebruiken tegen een lage kostprijs.

Tip 4: Hou de regen in de gaten

Houd altijd in de gaten hoeveel regen je elke maand krijgt. Als je minder regen krijgt, kun je mulch gebruiken om de grond vochtig te houden en de groenten een betere kans te geven om te ontkiemen.

Tip 5: Gebruik goede meststoffen

Gebruik mest om de grond voor jouw groenten te bemesten. Wanneer een plantengroeistimulator gebruikt, moet je minder meststoffen gebruiken dan u zou moeten. Er zijn veel verschillende soorten plantengroeistimulatoren en je moet de juiste kiezen voor je planten.

Groeistimulator schoonmaken

Als je merkt dat er een donkere plek op je planten zit, moet je de groeistimulator verwijderen en schoonmaken met alcohol. Gebruik een schone doek en gebruik geen injectiespuit, want injectiespuiten kunnen ziekten en bacteriën overbrengen.

Verwijder gebladerte

Je moet ook het gebladerte van de plant verwijderen als het gele bladeren heeft. Verwijder daarnaast de onderste bladeren omdat die ziekten kunnen verspreiden. En tenslotte moeten ook de wortels met alcohol worden schoongemaakt om ziekten en insecten te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in