Je eigen tuin onderhouden: zo doe je dat

0
260
planten groeien

Onderhoud je graag jouw eigen tuin? Dan ben je zeker niet de enige. Het is best een goed idee om een groenten in de achtertuin te gaan kweken. Door verschillende soorten in de eigen achtertuin te kweken, hou je de touwtjes in eigen handen. Bij deze een aantal tips om jouw eigen tuin te onderhouden.

Bedenk wat voor tuin je wilt hebben

Allereerst moet je beslissen wat voor soort tuin je wilt hebben. Als je bijvoorbeeld een moestuin hebt, dan zul je echt wat huiswerk moeten doen. Zoek uit welke planten niet in jouw  eigen achtertuin kunnen groeien. Plant niet zomaar iets in je achtertuin. Denk na over de planten die je hebt en het klimaat dat je hebt en beslis dan welke planten je in je eigen achtertuin kunt laten groeien.

Kweek groente met minder onderhoud

Ben je een beginner? Kweek dan een groente die minder onderhoud nodig heeft. Ben je daarentegen een doorgewinterde tuinier, dan moet je het onderhoud aanpassen aan de behoeften van je tuin. Als je een beginner bent en geen idee hebt wat je moet doen, begin dan met het planten van wat bloemen in je eigen achtertuin. Door bloemen te planten krijg je een gemakkelijk te onderhouden tuin. Het enige wat je hoeft te doen is de bloemen regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat ze voldoende zonlicht krijgen. Maak er een boeket van en geef het cadeau aan iemand anders. Daar maak je ook nog eens iemand blij mee!

Kas of hooi in de moestuin

Als je een moestuin hebt, zul je wat meer werk moeten doen. Je moet de zaden zaaien, de groenten uit de tuin plukken en de tuin zelf voorbereiden. Maak eventueel een kas en vul die met hooi. Hang de groenten aan de dakspante of bouw een muurtje in je achtertuin en zet daar de groenten op. Wat je ook doet, je moet ervoor zorgen dat je groenten veel zonlicht krijgen. Hoe meer zonlicht, hoe gezonder de groenten zullen zijn.

Sla planten op

Als je al wat groenten hebt geplant en nu hebt besloten dat je er meer wilt, sla dan je planten op. Zaai meer groenten dan je hebt en plant ze later opnieuw. Je zult uiteindelijk meer groenten hebben dan je oorspronkelijk had. Maar vergeet niet om ze ook regelmatig te voeden.

Zaai opnieuw

Je moet altijd proberen de planten die je al hebt te bewaren en te verzorgen en opnieuw te zaaien. Strooi het zaad uit op een andere plant. Er bestaat niet zoiets als een verrot zaadje. Elke plant is goed om opnieuw te zaaien. Het is goed om te onthouden dat er altijd behoefte is aan meer planten in je tuin. Zaai gewoon alle groenten die je hebt en die je opnieuw zou willen planten en geniet van je eigen tuin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in