Optimaal genieten in je tuin doe je zo!

0
261

Er zijn veel manieren om goed te kunnen genieten van je tuin. Hoe je dit precies doet, ligt voornamelijk aan je eigen voorkeuren, maar er zijn ook een aantal dingen die je toe kunt passen waarvan bekend staat dat deze zorgen voor een positief gevoel. Welke dingen dat zijn, lees je in dit artikel.

Zorg voor groen en kleur in je tuin

Een tuin zonder groen en mooie gekleurde bloemen is niks aan. Het kan goed zijn dat jij je tuin het liefst helemaal betegeld wilt hebben, maar ook dan kun je nog diverse planten in je tuin hebben staan. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel plantenbakken verkrijgbaar, dus ook bakken die perfect in jouw tuin passen. Heb je echter wel een groene tuin, dan is het tijd om planten uit te zoeken die bij jouw smaak passen, en bij elkaar. Bedenk je vooraf goed of je gaat voor vaste, meerjarige planten, of dat je liever eenjarige planten hebt. Bij de laatste optie is het zo dat je het volgende jaar weer nieuwe planten aan zou moeten schaffen.

Kies bloemen en planten uit die bij elkaar kunnen staan, maar die qua kleur ook mooi bij elkaar passen. Let daarnaast ook op de bloeitijd. Het is het mooiste als je het grootste gedeelte van het jaar kleur in je tuin hebt, en dus doe je er goed aan planten uit te zoeken met verschillende bloeiperiodes.

Plaats een overkapping in je tuin

Wil je graag een mooie plek in je tuin hebben waar je altijd kunt zitten, ook als het regent? Dan is een overkapping een goed idee. Hierbij zitten je buiten, maar tegelijkertijd ook beschut. Mocht het gaan regenen, dan ben je niet verplicht naar binnen te gaan. Ook zorgt een overkapping er vaak voor dat je in de late avonduurtjes net wat langer buiten kunt blijven zitten, omdat de warmte langer blijft hangen onder de overkapping. Om het onderhoud hoef je je overigens geen zorgen te maken; de schuifpui aluminium en het dak hebben vrijwel geen onderhoud nodig.

Wil je geen kant-en-klare versie aanschaffen? Dan kun je er ook voor kiezen zelf een overkapping te maken. Er zijn op internet veel voorbeelden te vinden en als je een beetje handig bent is dit zo gebeurt.

Kies de juiste verlichting

Ook de verlichting in je tuin is erg belangrijk, zeker als je er ook in de avonden van wilt genieten. Zorg er dus voor dat je tuinpad altijd verlicht is, maar richt je verlichting daarnaast ook op een aantal mooie bloemen of planten. Op die manier ziet je tuin er in de avonden haast magisch uit, wat echt voor een mooi beeld kan zorgen. Onder de overkapping kun je sierverlichting ophangen, maar ook een mooie grote lamp doet het vaak goed.