Populariteit blijft toenemen: waarom is tuinieren zo fantastisch?

0
477
bodem is grond

De belangstelling voor tuinbouw neemt toe dankzij onze toegenomen tijd thuis. Wist je dat 42 procent van de mensen tijdens 2020 meer aandacht besteedde aan tuineren dan het jaar daarvoor? Dit blijkt uit een onderzoek van Axiom Reclame. Naar schatting heeft de Corona pandemie bijgedragen aan de komst van miljoenen nieuwe tuinliefhebbers. Waarom is tuinieren zo fantastisch?

Je geniet van mooie en verse producten

Veel specialisten het erover eens dat de interesse in bloemen, planten en groenten de komende jaren zal blijven groeien. Heb je ook groene vingers en zin om jouw tuin dit jaar naar een hoger leven te tillen? Kies dan voor evenwichtige tuinbouw met mooie en verse producten. Tuinbouw kan zorgen voor verse toegang tot producten die kunnen helpen motiveren gezond en evenwichtig eten.

Je weet waar je voedsel vandaan komt

Het geeft een goed gevoel om te weten waar je voedsel vandaan komt. Bovendien geeft het voldoening om zelf te verbouwen. En het wordt niet verser dan iets uit je eigen tuin te plukken om er vervolgens een lekkere maaltijd mee te bereiden.

Je kunt zelfs tuinieren op de vensterbank

Je hebt geen grote tuin nodig om te genieten van de vele voordelen van verse, gezonde groenten en kruiden. In feite heb je helemaal geen tuin nodig! Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om kleine groenten en fruit te kweken op een vensterbank of aanrecht.

Tip: Meng bloemen en kruiden

Wees niet bang om bloemen en kruiden te mengen. Dit jaar is het ontzettend hip om planten en kruiden samen te plaatsen om ruimte te besparen. Begin bijvoorbeeld met fruit in een klein gedeelte en voeg er verolgens grond en planten aan toe. Kies altijd voor planten die veel te bieden hebben in een compacte ruimte

Met een frisse blik kijken naar het buitenleven

Nu mensen meer tijd besteden aan het genieten van het buitenleven vanuit de veiligheid en het comfort van hun huis, kijken ze met een nieuwe blik naar hun buitenruimte. Kleurrijke bloemen fleuren het buitenleven op en verhogen de stemming. Dit is een van de redenen waarom tuinieren floreert. Maar mensen willen deze buitenpracht zonder veel onderhoud, dus gemak is essentieel bij het creëren van een tuin vol prachtige bloemen.

Waarom een gezinstuin fantastisch is

Het hebben van een gezinstuin brengt veel voordelen met zich mee. Of je nu met uw partner thuis bent of met het hele gezin, tuinieren heeft bewezen een leuke en veilige hobby te zijn die mensen van alle leeftijden samen kunnen doen. Geniet van het doorbrengen van quality time terwijl je frisse lucht inademt en belangrijke lessen leert van de natuur en het milieu.

Werk samen als een team

Verzamel ieders input voor een plan voor uw familietuin en werk samen als een team om er een succes van te maken. Een plant die bijzonder leuk is voor gezinnen om op te nemen is lavendel. De rijke paarse kleur is visueel verbluffend, plus lavendel trekt bestuivers aan zoals bijen, vlinders en kolibries. Dus je verbetert meteen de natuurlijke wereld om je heen. Bovendien geniet je van de ontspannende geur die in de wind waait.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in