Sets met tuinproducten geleverd aan vrouwen in Afrika door de Rotary Foundation

0
358
grond bemesten

De Rotary Club of Gibsons heeft een duidelijk mandaat als het gaat om hun projecten voor wereldwijde oplossingen: een “handje helpen”. Deze houding kwam duidelijk naar voren in de nieuwste taak van de club, waarbij honderd overlevingssets met tuinproducten werden verstrekt aan kwetsbare vrouwen in Zuid-Afrika.

20.000 dollar

De 20.000 dollar die de club bijeenbracht, werd aangevuld met een subsidie van 10.000 dollar van de Rotary Foundation. Hierdoor beschikken momenteel 100 familieleden over tuingereedschap, planten, kunstmest en training om zelf tuinen aan te leggen.

Covid-19 is ook een honger pandemie

” De COVID-pandemie heeft in tal van vestigingslanden een extra hindernis ontwikkeld,” verklaarde Lynne Geikie, penningmeester van de club. “Het is een honger pandemie; een schaarste aan voedsel. Deze pakketten zullen helpen bij het ontwikkelen van voedselbescherming voor vechtende gezinnen, niet alleen op de korte, maar ook voor de lange termijn.”

Sneller water verplaatsen naar de tuin

De pakketten werden uitgedeeld ter gelegenheid van Wereldwaterdag, 22 maart. Centraal in de tuinpakketten staat het nijlpaard met waterroller, een ingenieus hulpmiddel dat vrouwen een eenvoudigere en veel effectievere methode biedt om water naar hun tuin te brengen. De nijlpaardroller verplaatst vijf keer meer water en met aanzienlijk minder initiatief dan de standaardtechniek waarbij emmers op het hoofd worden gedragen.

’Help Us Roll 1000 Hippos’

De Roll a Hippo Structure en Gibsons Rotary Club brachten de “Help Us Roll 1,000 Hippos” uit aan de Sunshine Coast in 2016. Sindsdien hebben ze fondsen geworven en bijna 1.000 nijlpaard rollers naar landelijke nederzettingen in Zuid-Afrika verspreid. Ook hebben meer dan 100 clubs uit heel Canada hebben geld gedoneerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in