Tips voor iedereen die groene vingers heeft: zo wordt tuinieren pas echt leuk deel II

0
362

Al eerder gaven we een aantal handige tips die tuinieren pas écht leuk maken. Of je nu groene vingers hebt of niet, het is altijd belangrijk om je goed voor te bereiden op tuinieren. Elk seizoen, elke plant en elke struik is namelijk weer anders. Gebruik onze handige tips en maak van iedere tuinier sessie een groot feest!

Tip 1 – Deponeer op tijd compost in je tuin

Het planten van een mooie bloem of plant is erg leuk om te doen, maar je moet wel opletten. Je wilt natuurlijk niet dat je bloem of plant snel doodgaat. Deponeer altijd compost in het gat waar je de bloem plant. Dit zorgt voor extra energie en groei in elk seizoen, of het nu zomer of winter is.

Tip 2 – Creëer een gezonde en sterke bodem

Creëer een gezonde en sterke bodem met voldoende compost die je op tijd hebt gebruikt. Daardoor zijn planten en bloemen beter bestand tegen ziektes en ongedierte. Bovendien heb je minder schadelijke pesticiden in de tuin, wat een positief effect heeft op de omgeving.

Tip 3 – Zorg voor voldoende bodembedekking

Op sla- en koolbladeren komt vaak veel vuil te zitten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig kun je dit probleem eenvoudig verhelpen door een vorm van bodembedekking, onbehandeld met meststoffen of pesticiden, over de plant heen te verspreiden. Daarmee voorkom je vuil en onkruid.

Tip 4 – Gebruik knoflook, uien en bieslook om insecten te weren

Insecten in de tuin kunnen erg vervelend zijn. Vooral wanneer ze je met zorg geplante bloemen, planten en struiken opeten. Reken voorgoed af met insecten door uien, bieslook, chrysanten en knoflook te gebruiken in de tuin. Kweek deze planten bij voorkeur rond de tuin heen zodat geen insect meer op jouw dierbare plek durft te komen.

Tip 5 – Bescherm je bloemen en planten tegen de kou

De winter is best een lastige periode voor planten. Gelukkig is er een manier om te voorkomen dat je bloemen en planten sterven door de kou. Plaats Frisdrankflessen, melkkannen en plastic bakjes rondom je planten om ze te beschermen tegen de kou. Je zult merken dat het helpt!

Tip 6 – Gebruik natuurlijke meststoffen

Gebruik zoveel mogelijk organische en natuurlijke meststoffen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de regenwormen die leven in je (moes)tuintje. Ze zijn namelijk dol op meststoffen. Regenwormen zijn goed voor een tuin omdat ze wormgoten achterlaten en de luchtruimte in de bodem vergroten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in