Waarom tuinieren een kunst is

0
344
Tibouchina

Tuinieren is een kunstvorm. Het vereist geduld, hard werken en veel kennis. Er zijn veel manieren om bloemen en groenten in je tuin te kweken. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Sommige mensen geven de voorkeur aan het planten van bollen, terwijl anderen liever zaden planten. Maar wat je ook doet, zorg ervoor dat je goede tuiniertechnieken gebruikt. Zo ben je er zeker van dat je het beste uit je tuin haalt.

Belangrijk: hou rekening met de ruimte die je hebt

Er zijn verschillende soorten tuinen. De meest voorkomende zijn de traditionele Engelse tuin, de Japanse tuin, de rotstuin, de kruidentuin, de cottagetuin en de containertuin. Welke soort tuin je kiest hangt af van de hoeveelheid ruimte die je ter beschikking hebt en van de grootte van de planten die je wilt kweken. Heb je een grote achtertuin, dan kun je grotere planten kweken. Maar heb je maar een kleine ruimte, dan kun je kleinere planten kweken. Je moet ook rekening houden met de soort grond die je thuis hebt. Woon je bijvoorbeeld in een droge streek, dan moet je planten kiezen die weinig water nodig hebben. Woon je in een natte streek, dan kun je beter planten kiezen die veel water nodig hebben.

Let op de tijd van het jaar waarin je wil planten

Hou naast de hoeveelheid ruimte ook rekening met de tijd van het jaar waarin je wilt planten. Als je bloemen wilt kweken, dan moet je weten wanneer ze bloeien, zodat je ze op tijd kunt planten. Als je bijvoorbeeld tulpen wilt kweken, moet je wachten tot de lente. Dit komt omdat tulpen meestal in de lente bloeien. Ook is het aan te raden dat je groenten in de zomer plant, want ze hebben warm weer nodig om te groeien. Plant je groenten in de winter, dan zullen ze niet goed groeien.

Verdiep je in het fenomeen tuinieren

Je hebt ook goede tuiniervaardigheden nodig. En dat doe je door van alles te lezen over tuinieren. Kennis is macht! Als je groenten wilt kweken, dan moet je weten hoe je de grond moet voorbereiden. Wil je fruitbomen kweken, dan moet je de juiste manier kennen om ze te snoeien. Je moet ook weten hoe je ongedierte kunt bestrijden. Als je bijvoorbeeld last hebt van bladluizen, moet je insecticiden gebruiken om ze te bestrijden. Je moet ook weten hoe je je planten moet bemesten. Als je niet weet hoe je moet bemesten, dan moet je boeken lezen of deskundigen inhuren om je hierbij te helpen. We wensen je veel succes met het inrichten en beheren van jouw eigen tuin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in