Wat is gezelschapsbeplanting?

0
399
Weigela

Al eerder schreven we over bloemenweides. Het is een echte tuintrend dit jaar. Gezelschapsbeplanting mag daarbij niet ontbreken. Wat is deze methode en hoe pas je het precies toe? Lees snel verder voor het antwoord!

Wat is gezelschapsbeplanting?

Gezelschapsbeplanting is een methode waarbij zorgvuldig verschillende planten in hetzelfde gebied worden geplaatst vanwege de voordelen die ze op zichzelf hebben, en niet vanwege een of andere diiologische noodzaak. Als je deze methode toepast, zul je een toename zien in de diversiteit van de soorten die in je bloemenweide aanwezig zijn.

Welke soorten zijn geschikt voor gezelschapsbeplanting?

De geschiktheid van soorten die inheems zijn in uw gebied is afhankelijk van zijn eigen speciale omgevingsfactoren; het bodemtype, het aspect van het land, de landelijke ligging en het weer in het recente verleden. Er zijn echter een paar beproefde generalisaties die u kunnen helpen bij het kiezen van geschikte soorten. Water Een goede drainage is essentieel voor het overleven van de meeste wilde bloemen. In het algemeen geldt: hoe dieper de bloem doordringt, hoe kleiner de kans op uitdroging.

Tip: Plant niet op te diep grondwaterpeil

Het is een feit dat wilde bloemen niet kunnen worden gezaaid op plaatsen waar het grondwaterpeil diep is. In sommige gevallen kan de grond klonterig zijn en traag draineren, waardoor planten niet kunnen wortelen waar de bodem diep is. Er zijn echter zaden die op geringe diepte kunnen ontkiemen. Alvorens een nieuwe zone met wilde bloemen of vaste planten aan te leggen, is het raadzaam een vijver aan te leggen om de waterbeweging te bevorderen en vegetatie met een ondiep wortelstelsel aan te planten. Om gedetailleerde plantengroei te bevorderen die uiteindelijk het middelpunt van een wilde bloemen- of vaste plantentuin zal worden, moeten zaden aan de grond worden toegevoegd en moet de grond worden omgewoeld. Probeer het planten van waterplanten met fijne zaden te vermijden.

Het effect van zonlicht

Brandend zonlicht zal de zaden van wilde bloemen doen verbleken, dus hoewel ze misschien kunnen overleven als de papierachtige zaden door vogels of rottende schimmels worden opgegeten, kunnen ze ook door zonlicht worden geëlimineerd. Aanbevolen planten zijn onder meer:

  • Ruigviltig overblijvend levermos: omdat de bladeren aan het eind van het seizoen van de plant vallen.
  • Blue bells: voor de fantastische bloemveranderingen in het voorjaar.
  • Slangenkruid: voor de prachtige blauwe voorjaarsbloeiers, die de hele zomer doorbloeien.
  • Wildcat: voor de geweldige lentetentoonstelling van bloemen, struiken en bomen in een absoluut geweldige lentetuin.
  • Ridderspoor: mooie lentebloem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in