Wat voor soorten tuinen bestaan er?

0
228

Een tuin is een plaats waar we bloemen, groenten en fruit kunnen kweken. We kunnen ook planten kweken die geen eetbare delen hebben. Wat voor soort tuinen bestaan er?

Moestuin

Er zijn verschillende soorten tuinen. De eerste is de moestuin. Dit type tuin wordt gebruikt om groenten te kweken voor onze eigen consumptie. In dit geval kweken we alleen groenten die we kunnen eten. Bijvoorbeeld tomaten, komkommers, sla, wortelen, bonen en nog veel meer lekkers.

Bloementuin

Het tweede type tuin is de bloementuin. Dit type tuin bevat bloemen die we kunnen gebruiken als versiering of om op te eten.

Fruittuin

Het derde type tuin is de fruittuin. Dit type tuin bevat planten die vruchten voortbrengen zoals appels, sinaasappels, druiven, enzovoort.

Kruidentuin

De vierde soort tuin is de kruidentuin. In dit type tuin groeien kruiden zoals basilicum, peterselie, munt, dille, oregano, tijm en nog veel meer.

Bonsaituin

De vijfde soort tuin is de bonsaituin. Dit type tuin bestaat uit kleine bomen, struiken en wijnstokken.

Rotstuin

Het zesde tuintype is de rotstuin. Dit type tuin bestaat uit rotsen.

Woestijntuin

Het zevende tuintype is de woestijntuin. Dit type tuin bevat alleen planten die in droge omstandigheden kunnen overleven.

Moerastuin

Het achtste tuintype is de moerastuin. Dit type tuin maakt gebruik van water om planten te laten groeien.

Aquariumtuin

Het negende tuintype is de aquariumtuin. Voor dit type tuin is geen grond en water nodig. Hij hoeft alleen maar schoon te worden gehouden.

Binnentuin

Het tiende tuintype is de binnentuin. Dit type tuin heeft geen zonlicht of water nodig. Hij heeft alleen elektriciteit nodig. De elfde soort tuin is de kunstmatige tuin. Dit type tuin heeft meestal geen zonlicht nodig. Hij heeft alleen elektriciteit nodig.

Hoe gebruik je een tuin?

Er zijn vele manieren om een tuin te gebruiken. Eén manier is om hem als decoratie te gebruiken. Je kunt bloemen, planten of bomen als decoratie gebruiken. Een andere manier is om de planten of bomen als voedsel te gebruiken. Er zijn veel manieren om met planten en bomen te koken. Eén manier is om ze rauw te eten. Je kunt fruit, groenten of noten eten. Je kunt ook gekookte planten eten. Sommige planten en bomen kunnen ook als medicijn gebruikt worden. Planten als gember, kurkuma, kaneel en knoflook kunnen worden gebruikt om ziektes te behandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in