Welke groenten en fruit kun je in de tuin kweken?

0
250

Er zijn veel verschillende soorten groenten en fruit die je in je tuin kunt kweken. Sommige worden gekweekt voor hun eetbare delen, andere voor hun decoratieve waarde. Het is heel belangrijk om de juiste soorten te kiezen, zodat je de beste resultaten krijgt van je tuinieren.

Tip: kweek groenten met veel voedingswaarde

Als je groenten kweekt om te eten, zul je die willen kiezen die de hoogste voedingswaarde hebben. Hiertoe behoren tomaten, wortels, paprika’s, bonen, maïs, spinazie, aardappelen, sla, uien, knoflook, bloemkool, erwten, broccoli en andere bladgroenten.

Hoe kweek je groenten op de beste manier?

Groenten als deze moet je planten in een goed gedraineerde grond, en dan kun je ze in groepen planten om ervoor te zorgen dat ze de juiste hoeveelheid zonlicht krijgen. Zo kun je ervoor zorgen dat ze uitgroeien tot gezonde planten. Voor sommige groenten is het beter om ze in bakken te kweken in plaats van direct in de grond. Zo kun je ze gemakkelijker oogsten, en het maakt het ook gemakkelijker om ze te verplaatsen. Je kunt ze zelfs in een buitenruimte zetten waar ze niet beschadigd worden door de wind of de regen.

Hoe houd je jouw moestuin gezond?

Enkele van de beste groenten om in bakken te kweken zijn aubergine, meloenen, pompoen, komkommers, paprika’s en tomaten. Om je moestuin gezond te houden, moet je wat meststof aan de grond toevoegen. Als je niet weet hoe je dit moet doen, vraag dan je plaatselijke kwekerij of tuincentrum om hulp. Zij kunnen je advies geven over welke soorten meststoffen het beste zijn voor je planten.

Het nut van bomen en mulch

Je moet ook bomen in je tuin planten, want die bieden schaduw en bescherming tegen de elementen. Als je bomen in je tuin plant, moet je ze in groepen planten, zodat ze uitgroeien tot grote bomen. Een ander ding dat je moet overwegen als je je tuin plant is het gebruik van mulch. Mulch helpt om te voorkomen dat je grond uitdroogt, en het helpt ook om te voorkomen dat onkruid uitloopt. Mulch kan van verschillende materialen gemaakt worden. Het kan gemaakt worden van bladeren, gemaaid gras, stro, zaagsel, veenmos, dennennaalden of houtsnippers.

Tip: gebruik verhoogde bedden

Tot slot moet je bij het plannen van je tuin overwegen om verhoogde bedden te gebruiken. Met verhoogde bedden kun je je groenten en andere planten planten planten op plekken waar ze geen last hebben van wind of regen. Dit geeft je ook de mogelijkheid om ze water te geven zonder dat je de hele tuin door moet lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in