Zaaiilingen planten: hoe doe je dat?

0
422
gazon

Wil je graag zaailingen planten? Een goed idee, maar het vergt wel enige voorbereiding. Gebruik onze tips voor een goed begin.

Tip 1: Haal ze uit de potten

Als je zaailingen plant, haal ze dan uit de potten en zet ze in wat losse grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig is voordat je ze plant. Dit zal de zaailingen helpen om aan de grond te wennen. Als je een verhoogd tuinbed gebruikt, moet het tuinbed bewerkt en opnieuw bewerkt zijn voordatje ze plant. Als het tuinbed al gebruikt is, probeer dan alleen planten te planten die vrij zijn van ziekten en plagen.

Gebruik planten de resistent zijn tegen ziekten

Plant alleen planten waarvan bekend is dat ze resistent zijn tegen ziekten. Vermijd het planten van tomatenplanten met besmette bladeren. De ziekte kan worden overgedragen op andere planten en zich via de grond verspreiden. Als u ziektegevoelige planten hebt, zorg er dan voor dat de tuin na het planten goed wordt bewaterd. Zorg ervoor dat u de planten ’s morgens geen water geeft en ze ’s nachts laat staan, omdat ze dan uitdrogen en de plant waarschijnlijk zal afsterven.

Gebruik bedekkende planten

Tomaten houden van regen, en als het hard regent plant dan wat bedekkende planten over de planten. Het zal helpen om het uitdrogen van de grond en het verwelken van de bladeren tegen te gaan. Als je je planten bedekt, heb je ook geen last van de wind, wat een andere vijand van tomaten is. Sommige tomaten zijn erg gevoelig voor vorst, en als je een tuin aan het aanleggen bent voor de tomaten en je wilt dit jaar tomaten kweken, graaf dan een cirkelvormige tuin en plant je zaden in het midden in oktober, en ze zouden moeten ontkiemen en dan groeien op deze cirkel. Je kunt zowel in de noordelijke als in de zuidelijke cirkel planten, maar je zult de zaden in het midden moeten plaatsen. Plant net zoals je normale zaden zou planten.

Geef water aan tomaten

Het water geven van tomaten is afhankelijk van het soort tomaten dat je kweekt, en in welke groeivorm. Als je een struik kweekt, kun je ze één keer per week water geven. Vergeet niet om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Ze houden van een licht vochtige grond. Als de grond te nat is, zul je merken dat er geen tomaten aan de ranken zitten. Vergeet niet de ranken droog te houden, maar laat ze niet rotten. Water geven nadat de bloemen van de tomaten zijn afgevallen is goed, want dan groeien de bloemen door. Als je te veel water geeft, kun je de wortels beschadigen. Water geven in de vroege ochtend zal helpen om de bloemen te stimuleren om te groeien en door te bloeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in