Zo creëer je leuke zithoeken in je tuin

0
222
zithoek in de tuin

Veel tuiniers creëren zithoeken in hun tuin, maar slechts weinigen zitten er. Een bankje met uitzicht wordt misschien nooit gebruikt, maar een afgelegen plekje om te lezen of een stoel die klaarstaat wanneer je je gereedschap weglegt, is soms moeilijk te weerstaan. Zo creëer je leuke zithoeken in je tuin:

Bankje bij het water

Een bankje bij een waterpartij staat niet alleen romantisch. Het dient eveneens een uniek doel. Je kunt er even pauzeren en genieten van een ecosysteem met planten en dieren dat zo anders is dan de rest van je tuin.

Schaduwrijke zithoek

Je kunt zithoekjes maken in weggestopte delen van de tuin. Als je met een kale tuin begint, moet je wel even wachten totdat de eerste beplanting de ruimte heeft opgevuld en in de omgeving is geïntegreerd. Dan wordt het vast je favoriete plekje.

Midden in de border

Een zitje midden in de border is een ideale plek om de tuin te bekijken of er gewoon ’s avonds van te genieten met een glas wijn.

Maak de zithoek het middelpunt van je tuin

Er is geen reden waarom een zitplaats niet het middelpunt van de tuin kan zijn. Zitmeubilair dat bedoeld is voor gemak kan ook karakter en kleur toevoegen aan de tuin. Zet bijvoorbeeld een paar markante stoelen in dezelfde kleur naast elkaar of maak gebruik van smeedijzeren tuinmeubels. Smeedijzer doet het goed in tuinen met een landelijke uitstraling.

Dineren in de groentetuin

Je ziet niet vaak een zitje in een moestuin. Toch heeft het zijn voordelen om dichtbij je moestuinplanten te zitten. Een verse salade is letterlijk binnen handbereik. Plaats je zitje dan vooral ook op plukafstand van groenten en fruit. Wat een genot om te eten of te ontspannen temidden van de heerlijke geuren van basilicum, tijm en tomaten!

Creëer een zitje met bloempotten

Er is niets zo toegankelijk als een paar stoelen rond een kleine terrastafel omringd door wat mooie potten of bakken met planten erin. Kies betaalbare tuinmeubels om zo’n eenvoudig en comfortabel zitje te creëren.

Zitje in een kleine stadstuin

Zelfs in een kleine stadstuin is er ruimte voor wat comfort en ontspanning. Het enige wat je nodig hebt, is een stoel en eventueel een klein tafeltje voor een kop thee of een gezellige tijdschrift.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in