Malus ‘Evereste’, lekker gezond

0
645

In sommige gevallen stelt de sierappel ons teleur. Zoals bij vruchtbomen het geval kan zijn, hebben ook verwanten als de sierappel en -peer soms last van schurft en bacterievuur. Daarom is het belangrijk variëteiten en hybriden te kweken, die vrij zijn van deze nare aantastingen. Malus ‘Evereste’ is er daar één van.

Malus ‘Evereste’ is een tamelijk nieuwe hybride.

Malus ‘Evereste’ bloeit rijk

De boom is absoluut vrij van aantasting door schurft (Fusicladium dendriticum) en bacterievuur (Nectria cinnabarina). Een aantasting door schurft is te herkennen aan ronde vlekken in het blad, die lichter van kleur zijn dan het blad zelf. Vruchten kunnen bedekt zijn met bruinzwarte, wollige vlekken. Bacterievuur uit zich in de vorm van rode pukkels op stengels en takken; het zijn zwamkussentjes.

Malus ‘Evereste’ bloeit in de maand april met bloemen in tros. De bloemknoppen zijn donkerpaars. Bloemen zijn in open toestand wit tot paarsroze. De bloem bestaat uit een vijftal kroonbladen met in het midden tot twintig meeldraden. In de loop van de zomer verschijnen tot tweeëneenhalve centimeter grote vruchten, die in de loop van het seizoen naar diep oranjerood verkleuren.

Malus ‘Evereste’ is geschikt voor een kleine tuin, in het bijzonder voortuinen. De boom wordt tot vier meter hoog en niet breder dan de hoogte. Plant deze sierappel in een ruim plantgat, omgeef de wortels met een humusrijk mengsel: compost vermengd met potgrond is ideaal. Snoeien is niet nodig. Het is daardoor een lekker gezonde en makkelijke boom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in