Sedum ‘Matrona’, vetter kruid kan niet

0
591

Een wel heel bijzonder vetkruid, Sedum ‘Matrona’. Eén van de allergrootste van het geslacht Sedum. In omvang wel te verstaan en bovendien plant van het jaar 2000. Slakken en konijnen zien er geen brood in, dat is dan mooi meegenomen voor wie sukkelt met zo’n plaag.

Sedum 'Matrona'
S. ‘Matrona’ heeft lijvige bladen… …en wordt tot 60 centimeter hoog

Sedum ‘Matrona’ (Crassulaceae) kan natuurlijk in de border of een rotstuin worden geplant. Veel indrukwekkender is het als een flinke kuip ermee wordt volgeplant. Plant deze reus van een Sedum op een onderlinge afstand van dertig centimeter. Hierdoor ontstaat een mooie sluiting en zie je geen aarde meer als ze zijn uitgegroeid. Sedum vereist een humeuze grond, volle zon en op tijd water. De verrassing van deze Sedum is niet alleen de grootte, maar vooral de verkleuring die in de loop van het seizoen optreedt: van lichtgroen in het voorjaar naar paarsrood in de zomer.
Het worden pollen met lijvige, paarsberijpte bladen. In augustus verschijnen stervormig afgeplatte schermen met roze bloemen. De schermbloemen staan op felrood gekleurde, lange stengels. Pas bij de eerste nachtvorst knikken de stengels om.
Konijnen en slakken laten deze Sedum dus ongemoeid. Door de zoutzurige smaak van het vocht in het blad.

Nog meer succulenten

Echeveria – – Sempervivum – – Aloë & AgaveSedumSedum spectabile

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in