zaterdag, april 20, 2024

Rode snijbiet is kleurrijk in moes- en siertuin

Snijbiet zie je haast niet meer in groentenwinkels. Het is een alternatief voor bladspinazie. ...
paddenstoelen kweken

Zelf paddenstoelen kweken

Zelf paddenstoelen kweken is een nog onbekende hobby. Het telen ervan is niet zo moeilijk als misschien wordt gedacht. Wanneer u eenmaal zelf de...

Allium sativum, knoflook

Hoewel knoflook meestal wordt geïmporteerd, is het leuk om zelf eens te experimenteren met het telen ervan. Knoflook is niet meer weg...

Smullen van bloemen

Culinair gezien staan we misschien nog maar aan het begin van onbegrensde verrassingen. Fusion, sushi en feng-shui zijn al ingeburgerde begrippen. ...

Sierkool in de potagertuin

Sierkool zie je steeds meer in tuinen verschijnen. De belangrijkste reden is zeker de fraaie groene, paarsrode en witte tinten, die deze kooltjes...

Architecturaal en lekker: artisjok

De artisjok is in de nazomer een geliefd gerecht op het menu van de Fransen. ...

Het witte goud, dat asperge heet

De aspergeplant komt bij ons in het wild voor. Het vermoeden bestaat, dat de plant van oorsprong uit het westen van Azië, uit...

Aardbeien voor tuin en balkon

Hoe later in het seizoen, des te sterker is het aroma van aardbeien. Geïmporteerde aardbeien zijn vrijwel het hele jaar verkrijgbaar. Geïmporteerde...

Groente kan mooi zijn: de ‘eetbare’ tuin rekt je smaak op

  Eten uit eigen tuin is niet alleen meer een genoegen, voor wie er een volkstuin of groentetuin op na houdt. Er...