Architecturaal en lekker: artisjok
De artisjok is in de nazomer een geliefd gerecht op het menu van de Fransen. ...
Rode snijbiet is kleurrijk in moes- en siertuin
Snijbiet zie je haast niet meer in groentenwinkels. Het is een alternatief voor bladspinazie. ...
Smullen van bloemen
Culinair gezien staan we misschien nog maar aan het begin van onbegrensde verrassingen. Fusion, sushi en feng-shui zijn al ingeburgerde begrippen. ...
Sierkool in de potagertuin
Sierkool zie je steeds meer in tuinen verschijnen. De belangrijkste reden is zeker de fraaie groene, paarsrode en witte tinten, die deze kooltjes...
De ui in de ‘eetbare’ tuin
Natuurlijk willen we wel een tuin zó mooi om in een tuinblad te plaatsen. Vanouds is de tuin primair de ruimte waar snijbloemen...
Zelf paddenstoelen kweken
Zelf paddenstoelen kweken is een nog onbekende hobby. Het telen ervan is niet zo moeilijk als misschien wordt gedacht. Wanneer u eenmaal zelf de...
Het witte goud, dat asperge heet
De aspergeplant komt bij ons in het wild voor. Het vermoeden bestaat, dat de plant van oorsprong uit het westen van Azië, uit...
Rumex acetosa, veldzuring
Van zuring (Rumex) zijn veel soorten bekend. Je moet een botanisch expert zijn om de soorten te kunnen onderscheiden. Zuring neemt het...
Aardbeien voor tuin en balkon
Hoe later in het seizoen, des te sterker is het aroma van aardbeien. Geïmporteerde aardbeien zijn vrijwel het hele jaar verkrijgbaar. Geïmporteerde...