Hoe vind je de perfecte tuinoutfit?

0
197

Tuinieren is voor veel mensen meer dan een hobby. Het is ook een manier om te ontspannen. Niet voor niets is werken in de tuin goed voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Ondanks dat je soms in de tuin loopt te wroeten, kun je er in de buitenlucht best stijlvol bijlopen. Maar hoe vind je de perfecte tuinoutfit die mooi én praktisch is? Bij deze een aantal handige tips!

Tip 1: Besteed aandacht aan comfort

Wanneer je uren buiten bent, is comfort zeer belangrijk. Kies dan ook voor lichte, ademende stoffen zoals katoen of linnen, die voor luchtcirculatie zorgen en je koel houden. Bij warmer weer zijn materialen die vocht wegvoeren zeer welkom, omdat je dan minder zweet.

Tip 2: Maak je tuinoutfit compleet met een goede broek

Een goed zittende broek of korte broek mag tijdens het tuinieren niet ontbreken. Het maakt jouw tuinoutfit compleet. Cargobroeken of -shorts met meerdere zakken zijn zeer handig om klein gereedschap, zaden of handschoenen in mee te nemen. Zorg ervoor dat ze niet te strak of te beperkend zitten, want beweeglijkheid is belangrijk als je buigt, knielt of strekt.

Tip 3: Bescherm jezelf tegen verschillende weerstypen

Tuinieren betekent vaak blootstelling aan de zon, wind en soms regen. Het dragen van een hoed beschermt je gezicht en nek tegen de zon. Daardoor verbrand je veel minder snel en loop je uiteindelijk minder risico op huidkanker.

Tip 4: Draag laagjes bij koud weer

Bij koeler weer is het dragen van laagjes een heel goed idee. Een basislaag van een thermisch of vochtafvoerend materiaal, met daarop een fleece of wollen trui, kan je warm houden terwijl je lagen kunt afwerpen als de dag warmer wordt. Waterdichte bovenkleding, zoals een regenjack, zorgt ervoor dat je droog blijft tijdens onverwachte buien.

Tip 5: Draag goede schoenen

Goede schoenen zijn minstens zo belangrijk bij een goede tuinoutfit. Stevige, waterdichte laarzen met een goed profiel zijn ideaal, omdat ze bescherming bieden tegen scherpe voorwerpen, de enkel ondersteunen en je voeten droog houden. In warmere maanden is een goed paar tuinklompen of schoenen voor buitenactiviteiten comfortabel én praktisch.

Tip 6: Kies de juiste accessoires

Tuinhandschoenen zijn een must-have om je handen te beschermen tegen doornen, splinters en aarde. Zoek handschoenen die goed passen en flexibel zijn, zodat je gemakkelijk met gereedschap en planten om kunt gaan. Voor zware taken zijn handschoenen met versterkte handpalmen en vingertoppen duurzaam en handig.

Tip 7: Draag kniekussens

Kniekussens of een knielkussen met kussentjes voorkomen ongemak als je dicht bij de grond werkt. Zo heb je minder last van zere knieën. Sommige tuiniers geven de voorkeur aan overalls met ingebouwde kniebeschermers, die praktisch nut combineren met extra comfort.

Tip 8: Voeg een persoonlijke touch toe

Een comfortabele tuinoutfit kan ook best stijlvol zijn. Kies daarom kleding die je mooi vindt en waar je zelfverzekerd in rond loopt. Draag kleuren en patronen waar je van houdt. Bloemenprints, aardetinten of felle kleuren kunnen je tuinkleding zowel leuk maken als een weerspiegeling van je persoonlijkheid.

Tip 9: Maak een duurzame keuze

Een duurzame tuinoutfit is helemaal hip, en niet zonder reden. Jouw kledingkeuze heeft impact op het milieu. Waarom zou je daar geen rekening mee houden? Kies voor duurzame materialen zoals biologisch katoen, bamboe of gerecycled polyester. Door merken te steunen die milieuvriendelijke praktijken hoog in het vaandel hebben staan, draag je positief bij aan onze planeet. Tegelijkertijd kies je voor een tuinoutfit van hoge kwaliteit. Twee vliegen in één klap dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in