Tips om je tuin optimaal voor te bereiden op de na-zomer

0
361

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt – moe van alle zomeractiviteiten de tuin en op zoek naar een gelegenheid om een beetje tot rust te komen en te ontspannen. Waar je naar op zoek bent, is een tuin die perfect is voor zo’n gelegenheid. Met deze eenvoudige stappen kun je jouw tuin voorbereiden op een intieme na-zomeravond.

Tip 1: Verwijder rommel

Het is niet meer dan normaal dat je dat tuingereedschap in de opslag doet. Wanneer je niet houdt van het uiterlijk van uw tuin na zomeractiviteiten en ruimte nodig hebt voor zomerevenementen, verwijdert u die spullen en maak je ruimte voor iets nieuws.

Tip 2: Maai het gazon

Als u het gras sinds half juli niet meer hebt gemaaid, moet u echt overwegen om dat nu te doen. Door het gras te maaien kan het zonlicht de planten bereiken en wordt ook de groei van gras in plaats van onkruid gestimuleerd.

Welke maaier is het meest geschikt?

Wanneer je een mooi landschapstuingebied hebt, zult u van deze houden. Een grote maaier is veel beter dan een kleine grasmaaier voor kleinere gebieden. Een grasmaaier is beter voor grote landschappelijke tuingebieden, het kost de tijd om het gebied correct te maaien, ook al heeft u maar een kleine ruimte te bestrijken.

Tip 3: Verwijder de dode planten

Dode planten zien er slecht uit en u wilt dat jouw tuin er fris uitziet. Als je echt grote planten hebt, verwijder dan de kleinere om overlapping te voorkomen en het ziet er netter uit.

Tip 4: Verwijder het onkruid

Onkruid bederft het totaalbeeld van de tuin en het heeft de neiging te verschuiven als je beweegt. Een goede optie is om een tuinvork te gebruiken om het onkruid weg te hakken. Vergeet niet om afgevallen bladeren op te ruimen voordat u ze weggooit.

Nu hoef je alleen nog maar van uw tuin te genieten… en vergeet niet om jezelf te bedanken (en te belonen).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in