Tips om je optimaal voor te bereiden op de na-zomer deel II

0
356

Ben bezig bent met een nazomertuin, zorg er dan voor dat de planten die je wilt houden niet snel beschadigen, dat ze niet meer water nodig hebben als het koeler wordt en dat ze nog zo lang mogelijk kunnen groeien. Op die manier kunt u van de volle glorie van uw nazomertuin genieten. Als je een oudere tuin hebt, kun je ervoor kiezen om je nazomertuin in de zomer aan te leggen als de tuin nog nat is. Op die manier blijven de planten die u wilt behouden staan en kunt u er ook in de winter nog van genieten.

Tip 1: Werk aan het landschap en de planten

Als je wilt dat je tuin klaar is voor de zomer moet je aan twee belangrijke dingen werken: Het landschap en de planten. Het landschap kan wachten tot later, want in de nazomer moet het al klaar zijn en kun je aan de slag met je tuin. Je kunt beginnen met het planten van de nazomerbloemen die je nog niet hebt geplant, of je kunt zelfs beginnen met het bewateren van je nazomertuin. De planten moeten, zoals u weet, klaar zijn tegen de tijd dat het waterreservoir vol is, dus als u uw tuin nu water kunt geven, moet u dat doen.

Tip 2: Begin met zaaien, maar snoei niet

Als het weer begint af te koelen, kun je gaan genieten van uw nazomertuin. Uw terrasmeubelen, buitenverlichting, de open haard en de tuin kunnen wachten tot de herfst en de winter wanneer ze nuttiger zullen zijn. De nazomertuin kan wachten tot de herfst, maar de planten moeten in het voorjaar in bloei staan, dus je moet met de tuinen beginnen als de planten er klaar voor zijn. U zult uw tuin moeten snoeien en zaden zaaien, maar snoei uw borders of bedden niet. U kunt wachten tot de herfst, wanneer het weer warmer wordt en de grond de planten kan dragen, zodat u de potten en de andere decoratieve elementen kunt verplaatsen.

Tip 3: Verplaats je planten

Over het algemeen moet je je houden aan de regel “wie het laatst weg is, zal het eerst groeien”. Als u nu geen plaats hebt voor de planten, zet ze dan weg en verplaats ze in de nazomer. De planten zullen de duurste investering zijn, dus wacht tot ze volgroeid en ten minste gedeeltelijk ontwikkeld zijn. Als je een overvloed aan planten hebt, bewaar ze dan gewoon en wacht tot het voorjaar en in je nazomertuin.

Tip 4: Gebruik plantenrekken

Als je gaat wachten tot de herfst, wacht dan gewoon tot de allerlaatste minuut en zet de nieuwe planten gewoon over van de plantenrekken naar de nieuwe tuin. Als je wacht tot de herfst, haal je de potten gewoon van de rekken en zet je ze onder de dakrand, de banken en het vuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in