8 tips om de perfecte decoratie voor jouw tuin te vinden

0
192

Wil je graag van jouw buitenruimte een prachtige oase maken? Dan mag de juiste decoratie niet ontbreken. De tuin is namelijk meer dan een fijne plek voor planten en bloemen alleen. Het is een verlengstuk van je huis waar je geniet van het buitenleven. Dé plek om te ontspannen, en hoe doe je dat beter dan tussen mooie decoratie? Bij deze een aantal tips om binnen een handomdraai jouw tuin te transformeren in een paradijs!

Tip 1: Gebruik veel kleuren

Wat is er mooier dan een bloeiende tuin vol kleuren? Niet alleen bloemen en planten zorgen voor kleur in jouw buitenoase. Ook kleurrijke accessoires dragen bij aan de uitstraling van een tuin. Denk bijvoorbeeld aan mooie tafelkleden, kussentjes en bloempotten. Het voordeel van deze kleine accessoires is dat je gemakkelijk kunt afwisselen. Op die manier zorg je binnen een handomdraai voor een nieuwe en frisse look. Voeg lekker veel kleur toe en creëer een vrolijk effect in de tuin!

Tip 2: Geniet van kunst in de tuin

Kunstvoorwerpen zijn de perfecte accessoires in de tuin. Ze zorgen voor een speels en kleurrijk effect en bovendien kun je er werkelijk alle kanten mee op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi standbeeld of een heuse windgong? Tegenwoordig vind je in veel tuinen zelfs muurschilderingen die zorgen voor een unieke touch. We raden wel aan om weerbestendige kunst te plaatsen. Het is zonde wanneer een kunstwerk beschadigd raakt door een flinke storm. Natuurlijk kun je ook prima zelf een mooi kunstwerk maken voor in de tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleurrijk vogelhuisje? Creatiever en persoonlijker kan haast niet!

Tip 3: Zorg voor mooie verlichting

Met verlichting zorg je voor een bepaalde sfeer in de tuin, of het nu romantisch of groots is. Dit zie je met name in de avonduren. Hou je van sprookjesachtig? Voeg dan lantaarns toe als accessoires, of hang een paar solarlampjes op. Hekken en bomen lenen zich er uitstekend voor. Ook een paar lichtjes langs de paden zien er magisch mooi uit. Hou je van net een beetje extra? Plaats dan een paar staande lampen of grote lantaarns in de tuin. Ook mooi!

Tip 4: Creëer knusse zithoekjes

Zelfs in de grootste tuin is het fijn om intieme hoekjes te creëren. Een gezellige zithoek met comfortabele stoelen en een klein tafeltje is perfect voor een kopje koffie of een goed boek. Plaats een hangmat tussen twee bomen voor een relaxte vibe of zet een tuinbankje op een rustige plek omringd door bloemen en planten.

Tip 5: Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe passen perfect in elke tuin. Houten meubels, een stenen pad of bamboe elementen geven je tuin een rustieke en organische uitstraling. Deze materialen zijn duurzaam en passen mooi bij het groen van je planten.

Tip 6: Voeg water decoratie toe aan de buitenruimte

Water geeft een rustgevend en ontspannend element aan je tuin. Of het nu een kleine fontein, een vijver of een waterval is, het geluid van kabbelend water brengt direct een gevoel van kalmte. Waterornamenten zijn er in alle soorten en maten, dus er is altijd wel iets dat bij jouw tuin past.

Tip 7: Voeg persoonlijke details toe

We schreven zonet al even over het maken van een eigen kunstwerk in de tuin. Op die manier zorg je voor een persoonlijke touch waar iedereen blij van wordt. Onthoud dat een buitenruimte een weerspiegeling is van wie je zelf bent. Kies daarom voor accessoires die passen bij jouw persoonlijke stijl. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte decoratie, bijzondere erfstukken uit de familie of voorwerpen die je tijdens reizen hebt verzameld. Deze unieke items geven je tuin karakter en maken het echt jouw plek.

Tip 8: Zorg voor multifunctionele meubels

Tenslotte is het een heel goed idee om accessoires en meubels te plaatsen die mooi én praktisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bankje met een opbergruimte of een uitschuifbare tafel voor meer gasten. Dit komt goed van pas in een tuin met minder ruimte. Multifunctionele meubels zijn bijvoorbeeld ideaal voor een verticale tuin. Ze zijn niet alleen praktisch, maar zorgen ook voor een stijlvolle tuininrichting. Twee vliegen in één klap dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in