Wat heb je écht nodig voor het werk in de tuin?

0
71
Tuingereedschap op witte achtergrond

Het is lente, al lijkt het soms best op de herfst. Toch is ook jouw tuin inmiddels vast toe aan onderhoud. Het onkruid schiet de lucht in, dat komt natuurlijk doordat regen en zonneschijn elkaar afwisselen. Maar voor je de tuin in gaat, is het wel verstandig om alles wat je nodig hebt in huis te hebben. Wil je gaan snoeien of een pad leggen? Ook dan kun je er beter niet onvoorbereid in stappen.

Ga je onkruid verwijderen?

Dan kun je niet zonder een schep, harkje, bak om je onkruid in te verzamelen, je groene kliko en flink wat uithoudingsvermogen. Ook goede tuinhandschoenen mogen niet ontbreken. Sommige grassen kunnen best heel scherp zijn en sneden in je handen veroorzaken.

Ga je snoeien?

Voor je gaat snoeien is het belangrijk om eens goed te kijken welke bomen en struiken je nu kunt snoeien. Dat is best een delicaat karwei. Je wilt niet je bomen of planten om zeep helpen door ze te laat of juist te vroeg te snoeien. Voor het snoeien heb je een takkenzaag, al dan niet elektrisch, een snoeischaar, een groene kliko en ook tuinhandschoenen nodig. Ook een veiligheidsbril kan een groot voordeel zijn. Takken willen nog wel eens versplinteren of net de kant op springen waar je ze niet verwacht. Ga je aan de gang met een kettingzaag? Dan kan het ook een goed idee zijn om gehoorbeschermers te dragen. Ook werkschoenen zijn verstandig. Ga sowieso niet op je slippers of sandalen aan de gang. Je voeten moeten nog langer mee!

Ga je een pad (ver)leggen

Heb je een paadje door de tuin waar je eigenlijk niet tevreden over bent of wil je een nieuw pad aanleggen? Dan heb je behalve tegels of stenen ook vulzand nodig. Ook kun je dan niet zonder waterpas, rubber hamer, een schep en flinke spierballen. Ook bij het aanleggen van een pad is het belangrijk om goed om je gezondheid te denken. Zonder werkhandschoenen en veiligheidsschoenen is het leggen van een pad eigenlijk gewoon te gevaarlijk. Moet je tegels snijden? Dan draag je natuurlijk een veiligheidsbril en gehoorbescherming!

Met de juiste materialen en voorzorgsmaatregelen zorg je ervoor dat je tuin weer tiptop in orde komt én dat je er zelf ook nog van kunt genieten!