Wat zijn de meest voorkomende buitenvloeren?

0
627
houten vloer tuin

Ga jij de tuin verbouwen? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tuin vloer. Maar tussen al die verschillende soorten buitenvloeren zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij de drie meest voorkomende vloeren voor je op een rijtje gezet. 

De natuurstenen vloer 

Een natuurstenen buitenvloer is misschien wel de meest voorkomende in de Nederlandse tuin. Een stenen vloer is super mooi en daarnaast ook nog eens makkelijk te onderhouden. Een nadeel van een stenen vloer is vaak wel dat hij in de herfst een groenige aanslag krijgt. Door dit goed bij te houden is het niet moeilijk om te verwijderen. Heb je kinderen? Ook dan is een stenen tuin niet altijd even handig. Ze kunnen hem goed gebruiken om op de fietsen en stoepkrijten, maar als ze vallen, vallen ze wel hard.

Een houten vloer 

Ook houten buitenvloeren zien we steeds vaker terug. Een houten vloer geeft je tuin een rustige, fijn en warme uitstraling. Ook zorgt een houten buitenvloer voor een fijn geluid en gezellige sfeer. Een houten vloer is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Het nadeel van een houten vloer is dat het om de aantal maanden voor wat onderhoud zorgt. 

Losse ondergrond 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om kiezels of houtsnippers in de tuin te leggen. Dit heeft als groot voordeel dat het makkelijk te onderhouden is en voor een hele natuurlijke sfeer in je tuin zorgt. Kinderen vinden losse ondergrond alleen vaak iets te leuk om mee te spelen, wat ervoor kan zorgen dat je kiezels of grind aan de andere kant van de tuin liggen aan het einde van de dag. 

Houd de vloer zo lang mogelijk mooi 

Wat voor buitenvloer je ook kiest, je wilt natuurlijk dat de vloer zo lang mogelijk mooi blijft. Nu is dat buiten vaak een stuk moeilijker dan binnen, maar zeker niet onmogelijk. Zo kun je net als binnen zelfklevend teflon of wolvilt onder je tuinmeubels plakken. Buiten gebruik je alleen geen vilt of teflon, maar kies je bijvoorbeeld voor rubber. Dit zorgt ervoor dat je vloer wordt beschermt tegen het schuiven van je meubels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in