Dit zijn de perfecte buitenactiviteiten voor kinderen

0
149

De herfst is een prachtige achtergrond voor uitstapjes met het gezin als de bladeren van kleur beginnen te veranderen en het sneller donker wordt. Het is ook de perfecte tijd van het jaar om kinderen te betrekken bij leerzame buitenactiviteiten en ervaringen die een leven lang meegaan. Wij delen graag 10 ideeën voor herfstactiviteiten voor kinderen om jou en je gezin volop te laten genieten van deze kleurrijke tijd van het jaar!

Tip 1: Kies voor leuke buitenactiviteiten en ga de natuur in

Neem je kleine ontdekkingsreizigers mee op een natuurtocht of een ontdekkingstocht in de tuin om gevallen bladeren te verzamelen. Moedig kinderen aan om de verschillende maten, vormen en kleurschakeringen van de bladeren die ze tegenkomen te bestuderen en te vergelijken. Neem een veldgids mee of gebruik een natuur-app om boomsoorten te identificeren. Dit brengt kinderen liefde voor het milieu bij en leert ze tegelijkertijd over plantkunde.

Tip 2: Ga appels plukken in de tuin

Appels plukken is een leuke herfsttraditie. Neem je kinderen mee naar een boomgaard in de buurt en laat ze hun eigen appels uitkiezen. Kinderen leren zo waar hun eten vandaan komt en hoe belangrijk het is om de lokale landbouw te promoten.

Tip 3: Ga op pompoenavontuur

Zoek de ideale pompoen om uit te snijden of te versieren door een pompoenpluk te bezoeken. Je kunt een hele dag herfstplezier beleven op veel pompoenparken die ook hooiritten, maïsdoolhoven en kinderboerderijen hebben.

Tip 4: Vind mooie herfstvoorwerpen

Maak een lijst van herfstspecifieke voorwerpen, zoals eikels, dennenappels, levendige bladeren of zelfs kenmerkende voetafdrukken van dieren, die vaak in de natuur te zien zijn. Als je je kinderen aanmoedigt om de schoonheid van het seizoen te ontdekken en in zich op te nemen, geef ze dan een klein zakje om hun vondsten in te doen.

Tip 5: Ga knutselen

Door te werken aan seizoensgebonden knutselprojecten kun je de schoonheid van de herfst naar binnen halen. Maak vingerafdrukbomen met handafdrukblaadjes, wrijf bladeren of maak vogelverschrikkers van papieren borden. Deze oefeningen bevorderen de groei van de fijne motoriek en creativiteit.

Tip 6: Maak herfstlekkernijen

Betrek je kinderen bij het maken van traktaties met een herfstthema. Maak pompoentaart, appeltaart of pompoen- en bladvormige koekjes. Als twee mensen samen bakken, leren ze nuttige kooktechnieken en krijgen ze prachtige resultaten.

Tip 7: Ga picknicken in het park (maar kleed je wel warm aan

Neem het favoriete eten van je kind mee in een picknickmand en ga naar een nabijgelegen park of natuurgebied. Eet je maaltijd voor een prachtige achtergrond van levendige flora. Vergeet voor nog meer plezier niet om een deken en wat buitenspelletjes mee te nemen.

Tip 8: Bewonder dieren

De herfst is een geweldige tijd om dieren te bekijken die zich klaarmaken voor de winter. Maak een boswandeling of bezoek een meer of vijver in de buurt om trekkende eenden te observeren. Om het leerzaam te maken voor je soort, kun je overwegen om een verrekijker en een vogelgids te kopen.

Tip 9: Vertel kampvuurverhalen

Bouw een kampvuur in je achtertuin of op een aangewezen kampeerplek als dat veilig en toegestaan is in jouw gemeente. Vertel rond het vuur griezelige of hartverwarmende verhalen terwijl je heerlijke marshmallows roostert. Deze activiteit bevordert het gemeenschapsgevoel en maakt de creativiteit van je kind wakker.

Tip 10: Ga sterren kijken in de herfst

Profiteer van de heldere, kille herfstavonden als de nachten langer worden om je kind kennis te laten maken met de wonderen van de nachtelijke hemel. Spreid wat dekens uit en kijk uit naar de maan, sterrenbeelden en vallende sterren. Gebruik een astronomie-app om hemellichamen te herkennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in