Waarom je ook in je tuin over goed internet wilt beschikken

0
141
internet tuin (2)

Als je over een tuin beschikt bij je woning, dan wil je er natuurlijk ook optimaal van kunnen genieten. Je wilt een fijne zithoek op een mooi terras, lekker kunnen tuinieren en misschien zelfs ook een vijver of een gazon. Waar je misschien niet meteen aan denk bij het inrichten van je tuin, is of je er ook beschikt over goed draadloos internet. Toch zou je dat wel moeten willen. We geven voorbeelden van waarom goed internet in je tuin heel fijn is. Op zoek naar een upgrade van je internetabonnement of juist een goedkoper abonnement? Je kunt op de website van Breedbandwinkel aanbiedingen voor internet vergelijken.

Lekker internetten in je tuin op je smartphone, tablet of laptop

Bij mooi weer wil je het liefst buiten zijn, en met een eigen tuin kun je dat lekker privé doen. Maar ook met minder goed weer kun je nog lekker buiten zit, als je maar een goede overkapping hebt om onder te zitten. Misschien vind je het fijn om daar te genieten door een boek te lezen, maar in deze tijd vinden veel mensen het ook prettig om lekker te kunnen internetten op de smartphone of de tablet, of te kunnen werken op de laptop. Daar heb je dus een goede internetverbinding voor nodig. Het is zonde om je mobiele data er onnodig doorheen te jaren. Zorg daarom voor wifi die reikt tot in je tuin.

Buiten televisiekijken

Als je inderdaad een terras met overkapping hebt, kun je er net zo goed een televisietoestel neerzetten. Televisiekijken is immers een heerlijke vorm van ontspanning, maar het is niet altijd leuk om daarbij veroordeeld te zijn tot binnen zitten. Het probleem van een televisie buiten, is echter dat je er in veel gevallen geen mediabox op kunt aansluiten. Je moet dus op een andere manier iets op je scherm zien te toveren. Dat kan met een smart tv of een Google Chromecast, zodat je kunt streamen. Met de app van je televisieprovider kun je zo ook live naar televisiezenders kijken. Maar dan heb je natuurlijk wél goede wifi nodig.

Smart apparaten voor de tuin

Wist je dat je niet alleen een smart home, maar ook een ‘slimme’ tuin kunt hebben. Er bestaat namelijk domotica voor de tuin. Bijvoorbeeld tuinverlichting en tuincamera’s die je met een app kunt bedienen. Maar ook slimme irrigatiesystemen voor de de bewatering van je tuin, plantensensoren en weerstations. Maar om ervoor te zorgen dat deze apparaten kunnen functioneren, moeten ze wel kunnen beschikken over een goede draadloze internetverbinding. Anders heb je er niet zo veel aan.

Ondersteuning bij tuinieren en DIY-projecten

Ben je van het tuinieren en/of het klussen? Er zijn allerlei online bronnen en tutorials die je van handige ondersteuning kunnen voorzien bij doe-het-zelfprojecten, het bouwen van tuinmeubilair en het verzorgen van je planten. Het handigst is het om dit om deze te kunnen bekijken op de plek waar je aan het werk bent. Maar je raadt het al: dan heb je op die plek wel goede wifi nodig. Tot in de uithoeken van je tuin komt draadloos internet dus van pas.

Goede wifi in je tuin heb je niet zomaar. Vaak reikt het bereik van de router die je in de woonkamer of de meterkast hebt staan niet zo ver. In dat geval kun je gebruikmaken van een apparaat dat je internetverbinding verlengt. Daar bestaan verschillende soorten van. Je plaatst ze wel binnen, maar in een ruimte die grenst aan je tuin. Zo vergroot je de dekking van je wifi, zodat je ook in je tuin over goed draadloos internet kunt beschikken.