Ga zelf aan de slag met tuinhout

0
388
hout bewerken

Het mooie weer liet deze lente lang op zich wachten, maar dat zal ons niet tegenhouden om lekker van de tuin te genieten. Met een paar aanpassingen kun je je tuin niet alleen klaarmaken voor de zomer, maar ook voor de seizoenen wanneer het weer niet zo stralend is. Zo kun je bijvoorbeeld een veranda bouwen, waaronder je het hele jaar door beschut van het buitenleven kunt genieten. Maar er is meer dat je kunt doen met tuinhout. Denk aan het bouwen van een blokhut, een pergola of je eigen tuinmeubelen. Afhankelijk van de ruimte die je te besteden hebt kunnen dit prachtige aanvullingen zijn op je tuin.

De kracht van Douglas

Een houtsoort die de laatste jaren steeds populairder wordt in de tuin is Douglashout. Deze houtsoort is afkomstig van de Douglasspar, een naaldboom die in West-Europa en Scandinavië groeit. Douglashout staat bekend om zijn warme en natuurlijke kleur, die wanneer het hout onbehandeld blijft op den duur zal vergrijzen. Dat maakt de harde houtsoort een mooie aanblik in de tuin. Je kunt Douglashout gebruiken om bijvoorbeeld een veranda of blokhut van te bouwen. Omdat Douglashout lang meegaat staat de houtsoort bekend als duurzaam.

Tuinhout onderhouden

Je wilt natuurlijk dat de nieuwe aanwinsten voor je tuin lang in goede conditie blijven. Daarvoor is het belangrijk te weten hoe je jouw tuinhout het beste kunt onderhouden. Kies je voor Douglashout in je tuin, dan kun je overwegen het hout onbehandeld te laten. Het is een sterke houtsoort die ook zonder extra bescherming tot wel vijftien jaar mee zal gaan. Als je de levensduur wilt verlengen kun je ervoor kiezen Douglashout te behandelen met bijvoorbeeld een beits of olie. Door dit te doen kun je je hout ook een ander uiterlijk geven. Er zijn verschillende gekleurde beitsen verkrijgbaar waarmee je jouw tuinhout volledig naar je wens kunt maken. Denk aan een grey wash of white wash, of zelfs een beits met een zwarte tint.

Online hout bestellen

Tuinhout bestel je tegenwoordig gemakkelijk online. Het hout wordt dan direct vanuit de leverancier naar je huis gebracht. Dat is vooral in deze tijd erg prettig, wat je hoeft er niet meer voor naar een bouwmarkt. Ook materialen voor binnenshuis zoals verschillende soorten MDF en OSB platen vind je bij een online houtwinkel. Daarmee verzeker je jezelf ervan dat je alles in huis hebt voor jouw klus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in