Alles wat je moet weten over broeikassen voor je planten

0
415

Broeikassen zijn een effectieve manier om te beginnen met het planten van zaden voor de komende lente en zomer. Ze kunnen dan ook op een handige manier worden gebruikt om installaties te kweken die niet door de ijzige winters worden beïnvloed en het hele jaar door kunnen worden gekweekt. Wil je graag meer weten over broeikassen voor je planten? Lees dan snel verder.

Tip: hou rekening met een goed klimaat voor je broeikas

Er zijn vele diverse broeikassen op de markt vandaag. Er zijn zelfs kas kits beschikbaar die zijn gemakkelijk te bouwen en uit de schuur gemakkelijk te nemen. Dit bespaart je veel tijd. Hoewel comfort belangrijk is voor een kas, is een goed klimaat voor de directe omgeving waar je het wenst te plaatsen ook heel belangrijk. Hou bij het plaatsen van een broeikas dus rekening met de plek waar je wont.

Wat zijn de juiste omstandigheden voor een broeikas?

Om gezonde planten te kweken, moeten de juiste omstandigheden worden geboden om natuurlijk te groeien. Dit betekent dat een kas moet worden gebouwd op een zodanige wijze dat het mogelijk maakt voor de planten om precies de juiste hoeveelheid zonlicht te ontvangen om voor hen om te groeien. Een standaardkas is over het algemeen zo gebouwd dat er een schuin dak ontstaat dat van buiten naar binnen afloopt. Dit betekent dat het tijdens de warmere maanden beter is de planten naar de koelste kant van de kas te verplaatsen. Hierdoor vervalt ook het nadeel van de warmere kant van de kas gedurende een kortere levensperiode van de planten.

Minder stress voor planten

Doordat de planten tijdens de warmere maanden gemakkelijk kunnen verplaatsen, lopen ze minder kans beschadigd of gestresst te raken door een felle zon. De temperatuur verbetert onmiddellijk wanneer de kas over een bepaalde periode wordt gebouwd.

Waarom een broeikas van hoge kwaliteit belangrijk is

Een broeikas zorgt voor verlaagde luchttemperatuur, waardoor de planten kunnen begrijpen dat het veilig is om te groeien. Veel mensen die op zoek zijn naar een kas zal waarschijnlijk genoegen nemen met een kleine pre-fabricated kit. Dit is absoluut prima, maar een echt efficiënte kas kit biedt meer opties en in staat om de muur aan de toenemende helling van het dak te bereiken. Een goede broeikas is waarschijnlijk duurder, maar is het geld wel waard. Zo omvat het de juiste opties voor de bouw van het dak, de keuze van bouwmaterialen, en de manier waarop de muren zijn gestapeld om het opslaan van alle energie zoveel mogelijk te maximaliseren

Polycarbonaat

Er zijn natuurlijk andere waardevolle aanvullingen die kunnen worden opgenomen in een broeikas. De kwaliteit van de gebruikte materialen en additieven moet echter uitstekend zijn. Een zeer goed alternatief voor glas is het materiaal polycarbonaat. Voor de hoeveelheid geld die je waarschijnlijk aan jouw broeikas zult besteden, zullen de besparingen in de loop van de tijd ten opzichte van een elektronisch verwarmingselement de extra kosten meer dan goedmaken.

Vinyl beglazing

Het warmtebehoud van de vinyl beglazing is ook zeer laag. Vergeleken met glas is de isolatiefactor ongeveer 1,5 graden per voet, wat betekent dat een groter oppervlak warm wordt gehouden door de warmte die door de zon wordt opgewekt. Het enige nadeel van het vinyl materiaal is dat het de toegenomen warmte niet erg goed reflecteert. Dit kan worden verholpen met programma’s die de warmte weerkaatsen van de planten. Wanneer je dit doet, zal het zeer belangrijk zijn om de temperatuur in de kas regelmatig te controleren en op het gewenste niveau te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in