Zo maak je jouw tuin zomerproof

0
458
mooie tuin in de zomer

Het is zomer, dus het is tijd om na te denken over jouw tuin. Hoe kun je je tuin zomerproof maken? Dit is voor iedereen verschillend, afhankelijk van wat je wilt en nodig hebt om jouw achtertuin optimaal tot zijn recht te laten komen. Sommige mensen zullen liever tulpenbollen kopen in de zomer, terwijl anderen gewoon een mooie patio zithoek en een aantal verse bloemen willen om van te genieten in de warme lente en zomer maanden. Weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel geven wij enkele tips om een start te maken.

1. Mulchen: goed voor de grond en fijn voor planten

Er zijn een paar manieren om jouw tuin goed zomerproof te maken. Ten eerste, vergeet niet dat het altijd het beste is om mulch neer te leggen. Een laag mulch helpt voorkomen dat insecten uw nieuwe bloemen aantasten en doorgroeien tot in jouw tuinmeubilair. Leg echter niet te veel mulch over het gras. Zorg ervoor dat je het verwijdert na een zware regenbui of wanneer het echt vuil wordt.

2. Dat zit goed: tuinmeubels

Een andere manier om ervoor te zorgen dat jouw achtertuin een heerlijke plek blijft, is door nieuw meubilair te kopen. Wanneer dit niet binnen jouw budget past dan kun je ook het beste maken van het tuinmeubilair wat je al bezit. Koop nieuwe accessoires zoals kussens, zo oogt jouw tuinset weer als nieuw. Een andere manier zijn accessoires zoals gezellige tuintaffels, die je rondom jouw tuin neerzet.

Wanneer je wel nieuw meubilair aanschaft dan vind je online als je even goed zoekt de ene loungeset aanbieding na de andere. Naast de aanschaf van tuinmeubilair is het onderhoud ook even belangrijk. Het is een goed idee om goed voor jouw nieuwe meubilair te zorgen zodat je langer van jouw meubilair kunt genieten. Als je nieuw terrasmeubilair koopt en het onoverdekt in je achtertuin laat staan, heb je een open uitnodiging voor allerlei insecten en dieren die proberen je nieuwe meubilair te pakken te krijgen.

3. Een groen gazon

Nog iets waar je over na zou kunnen denken is het onderhoud van jouw gazon. Jouw gazon kan er groezelig uitzien na de winter. Geef je gazon daarom wat extra voeding. Ook is het een goed idee om regelmatig een maaibeurt te geven aan jouw gazon. In de zomermaanden is het verstandig om dit één keer per twee weken te doen. Heb je hier geen zin in? Of geen geduld? Dan is het wellicht tijd om kunstgras of grasmatten te overwegen.

4. De barbecue

Eén ding dat echt niet kan ontbreken op een mooie zomerdag in de tuin is een gezellige barbecue. Er gaat niets boven lekker smullen met vrienden of familie. Voordat je jouw geliefde Kamado BBQ aansteekt, denk dan goed na waar je je barbecue plaatst wanneer je kunstgras hebt. De vezels van kunstgras smelten namelijk wanneer hete voorwerpen in het gras vallen en mogelijk krijg je zo schroeiplekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in