Vakantie in eigen tuin deze zomer

0
266
jacuzzi tuin

Het feit dat de Nederlandse zomers steeds warmer worden, maakt dat huishoudens vaker voor een vakantie in eigen land kiezen. Of nog beter: voor een vakantie in eigen tuin! Maak van je tuin een plek om gedurende de zomermaanden van het mooie weer te kunnen genieten. Zorg dat de borders gevuld zijn met fraai bloeiende planten en struiken, leg een strak gazon aan en plaats een van de vele betaalbare jacuzzi’s die je tegenwoordig online vindt. De verkoop van deze jacuzzi’s is explosief gestegen in het laatste jaar. Mede doordat men als gevolg van de wereldwijde pandemie niet op vakantie kon. Ook het feit dat het steeds warmer is in Nederland kan een goede reden zijn om voor zo’n jacuzzi of bijvoorbeeld een zwembad in de tuin te kiezen. 

Maak een plan voor je nieuwe tuin 

Een tuin creëren om de hele zomer door van te kunnen genieten, begint bij het uitwerken van een plan. Maak een plattegrond, teken hier de verschillende componenten in waarover de tuin in ieder geval moet beschikken en begin vervolgens aan de aanleg hiervan. Typische elementen van een fraaie tuin zijn een of twee terrassen, een speelgazon voor de kinderen en om de tuin koel te houden in de zomer, een aantal borders met wat fruitplanten en een vlinderstruik en een luxe element als een jacuzzi of zwembad. Informeer ook eens bij je kinderen, wat zij graag in de tuin terug willen zien! Denk aan een zandbad, een eigen moestuin, enzovoorts. 

Jacuzzi’s en zwembaden zijn steeds voordeliger

De aankoop van een jacuzzi of zwembad hoeft helemaal niet zoveel te kosten. De gemiddelde prijs van dergelijke elementen is gedaald, mede door het toegenomen aanbod. Voor een paar duizend euro schaf je tegenwoordig al een jacuzzi aan. Kijk goed naar een geschikte plek voor de jacuzzi en de benodigde aansluitingen in huis. Denk bijvoorbeeld aan de noodzaak van krachtstroom bij veel jacuzzi’s. Een jacuzzi is direct te gebruiken en beschikt vaak over een filtersysteem. Zo hoeft het water minder vaak vervangen te worden dan bij bijvoorbeeld een hottub, welke lang niet altijd over een filtersysteem beschikt. 

Een tuin zelf aanleggen of dit laten doen

Je kunt een tuin zelf aanleggen, maar hier ook een hovenier voor inschakelen. Zelf een tuin aanleggen is niet alleen veel voordeliger, maar ook hartstikke leuk! Heerlijk met de handen in de aarde om er samen met je partner en de kinderen wat moois van te maken voor de komende vakantie in eigen tuin. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in