Zó creëer je de perfecte tuin voor jouw bruiloft

0
73

Hopelijk is jouw huwelijksdag de mooiste dag van je leven. Je creëert samen met jouw grote liefde herinneringen die een leven lang meegaan. Naast het kiezen van de perfecte huwelijksjurk en een fantastische bruidstaart is het kiezen van de juiste locatie heel belangrijk voor de perfecte dag. En wat is er romantischer dan een betoverende tuin als achtergrond? Wij geven je graag een paar inspirerende tips!

Waarom is een tuinbruiloft zo magisch?

Regelmatig zie je in films- en tv-series een tuinbruiloft voorbijkomen. Of misschien heb je er wel een meegemaakt, bijvoorbeeld van een goede vriend of vriendin. Deze trouwlocatie heeft dan ook iets magisch. Kleurrijke bloemen en allerlei groene planten vormen het perfecte decor voor een romantische ceremonie. Hoe leuk is het om ‘ja, ik wil!’ tussen een zee van kleur te geven?

Meerdere locaties mogelijk

Een groot voordeel van een tuinbruiloft is dat je eindeloos veel mogelijkheden hebt qua setting. Zo kiezen veel bruidsparen voor een intieme ceremonie in een kleine tuin onder een mooie boog. Maar een grote tuin bij een kasteel of op een landgoed is natuurlijk ook mogelijk. Of wat dacht je van een trouwlocatie in- of vlakbij het bos? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe kies je de perfecte tuin voor jouw bruiloft?

Neem de tijd om een mooie tuin te kiezen voor de bruiloft. Kies een setting die past bij jullie smaak om er een perfecte huwelijksdag van te maken. Hou je bijvoorbeeld van intiem of ben je van plan om het groots te vieren? Kies op basis daarvan de grootte van de tuin. Ook het aantal gasten speelt uiteraard een rol. Er moet immers plek zijn voor iedereen die getuige wil zijn van het ja-woord.

Intiem of groots? De keuze is aan jou

Voor een intieme ceremonie met een klein gezelschap raden we een kleine tuin of een binnenplaats aan. Een grote tuin op een landgoed is juist uiterst geschikt voor een groot en onvergetelijk huwelijksfeest.

Hou rekening met de weersomstandigheden

We weten allemaal dat het weer in Nederland nogal onvoorspelbaar is. Wil je graag trouwen in ons koude, maar mooie kikkerlandje? Hou dan goed rekening met het weer. Zelfs op een zomerdag kan het weer omslaan. Je wilt niet op een bruiloft in de tuin in de stromende regen komen te staan. Maak dan ook altijd een back-up plan, bijvoorbeeld door een tent achter de hand te hebben. Die is alleen niet handig tegen de regen, maar beschermt ook tegen de zon. Hou er ook rekening mee dat het ’s avonds kan afkoelen. Regel zodoende warmtelampen of een dekentje voor de bruiloftsgasten.

Hoe zorg je voor een sfeervolle tuinbruiloft?

Een bruiloft in de buitenlucht heeft vaak een magische sfeer. Die ontstaat natuurlijk niet zomaar. Met een mooi kleurenpalet zorg je er voor dat de grote dag een fijne en romantische sfeer krijgt. Hou rekening met het type tuin, het seizoen en het thema van de bruiloft. Droom je bijvoorbeeld van lieflijk en romantisch? Gebruik dan pasteltinten, zoals roze en lila. Voor een meer energieke bruiloft met een feestelijk sfeertje zijn rood, oranje en geel juist zeer geschikt.

Waarom de juiste verlichting belangrijk is

Goede verlichting is minstens zo belangrijk als het gebruik van passende kleuren. Voor een warme en uitnodigende sfeer zijn lichtslingers met zacht licht, kaarsen en lantaarns zeer geschikt. Ook een optie zijn twinkelende lichtjes in de bomen en struiken. Zodra de avond valt geniet je van een magische sfeer. Wedden dat jouw bruiloftsgasten er van onder de indruk zijn?

De magie zit in de details

Bepaalde details mogen niet ontbreken op de tuinbruiloft van jouw dromen. De magie zit hem in de details. Voeg daarom persoonlijke accenten zo, zoals gepersonaliseerde borden met jullie naam erop. Ook wegwijzers met een tekst om de gasten de weg te wijzen is mooi én vooral praktisch. Natuurlijk mogen bloemen niet ontbreken op de mooiste dag van je leven. Kies jullie lievelingsbloemen uit die passen bij het kleurenpalet en thema van de bruiloft. Ook mooi en romantisch zijn bloemenbogen en bloemetjes op tafel.

We wensen je een onvergetelijke bruiloft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in