Vier tips voor een succesvolle tuinverbouwing

0
93
tuin renoveren

Neem eens een kijkje bij jouw achtertuin. Hoe gaat het met de beplanting? Zien de tegels er nog goed uit? Wellicht is het tijd voor een tuinverbouwing. Dat is niet iets wat je zomaar doet. Er komt veel bij kijken en je kunt vast tal van tips gebruiken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Afwerkingshop voor een net eindresultaat. Kun jij wat hulp gebruiken bij deze verbouwing? Lees dan snel verder!

Afwerking is belangrijk

We beginnen met een onderwerp dat je eigenlijk pas als laatste doet: de afwerking. Hoe vaak erger jij je aan dat fout afgewerkte hoekje in de woonkamer? Vaker dan je denkt. Ga de volledige tuin na en bekijk wat nog een mooie afwerking kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een afwerking met Mortex voor de tuintegels. Dat is waterbestendig, slijtvast en zorgt voor een mooie betonlook. Vergeet de afwerking dus niet. Dan ben je geheid tevreden met het eindresultaat!

Begin met een plan

Dan nu waar je mee begint: een plan. Dat is waar je elk project mee start. Je bent niet klaar voor een tuinverbouwing zonder een goed uitgewerkt plan. Bepaal wat je belangrijk vindt en hoe het eruit moet zien. Hoeveel ruimte heb je? Wat kun je hergebruiken? Waar komt de zon op? Zo richt je de tuin het beste in. Vergeet ook niet een onderhoudsplan op te stellen. Zo weet je precies wanneer je de planten snoeit of de houten tuinmeubels een nieuwe smeerbeurt geeft.

Houd je bezig met duurzaamheid

Tegenwoordig is duurzaamheid in vrijwel elke sector erg belangrijk. Ook tijdens het verbouwen van je tuin, is dit iets waar je rekening mee houdt. Gebruik planten die goed passen bij de omgeving en het klimaat. Overweeg ook duurzame materialen voor het meubilair. Denk aan gerecycled plastic of hout. Zet een ton neer en vang regenwater op. Dit geeft de tuin niet alleen een robuuste uitstraling. Het water kun je namelijk ook gebruiken voor de plantjes.

Vergeet het water niet

Het water vang je dus op. Zorg er wel voor dat je te veel water tegengaat. In de achtertuin zijn niet veel dingen vervelender dan waterophoping. Watermanagement is cruciaal en zorgt ervoor dat je tuin langer meegaat. Water moet dus goed weg kunnen stromen. Zet planten en bloemen neer. Deze nemen veel water op. Ga daarnaast voor een tuin met een lichte helling. Zo stroomt het water gemakkelijk weg richting een afvoerput.

Met deze tips pak jij de tuinverbouwing een stukje slimmer aan. Begin met een plan en eindig met een nette afwerking. Kies duurzaamheid en ga overtollig water tegen. Zo geniet je binnen no time van een heerlijke achtertuin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in