Tuinieren in de winter? Zo maak je er een groot succes van!

0
128

Tuinieren in de winter onmogelijk? In tegendeel! Het is juist een fantastische periode om aan de slag te gaan met de plantjes en de bloemen. Sterker nog: je kunt in de winter zelfs barbecueën in de tuin! Kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan ons artikel ter inspiratie!

Tip 1: Hou rekening met de kou

We hebben goed nieuws: je kunt het hele jaar door tuinieren. Dit geeft je mogelijkheid om zelfs in de koudste winter van dit prachtige deel van jouw woning te genieten. Potten en verplanten in deze periode kan prima, alleen moet je wel rekening houden met de kou. Je warm aankleden is dus zeker geen slecht idee. Eventueel zou je ook planten, bloemen en groenten binnenshuis kunnen kweken. Dan zijn ze sowieso goed bestand tegen koude temperaturen/

Tip 2: Bezoek de plaatselijke kwekerij

Bezoek eens de plaatselijke kwekerij en neem een kijkje bij de winterplanten. Je weet daardoor precies wat je in huis haalt. Vraag eventueel om advies in de winkel om goed beslagen ten ijs te komen.

Tip 3: Doe online onderzoek en vind de beste winterplant

Doe online onderzoek naar de planten die je graag in jouw wintertuin een plekje wil geven. Is het mogelijk om die ene plant te kweken bij winterse temperaturen? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Tip 4: Kies voor de juiste soorten planten

Zorg er voor dat de juiste planten in huis haalt. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar lang niet iedereen doet onderzoek. Zoals we al eerder schreven zijn bepaalde winterplanten zeer geschikt voor de tuin. En anders kun je altijd nog exemplaren in huis halen die binnenshuis prima groeien, zoals vetplantjes en cactussen.

Tip 5: Zorg voor de juiste grond

Zorg ervoor dat je de juiste soort grond hebt. Helemaal wanneer je buiten aan de slag gaat. Het is belangrijk om grond te hebben met veel organisch materiaal. Op die manier krijgen jouw planten voedingsstoffen uit de grond, waardoor ze ook bij vrieskou blijven leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in