Tuinieren met huisdieren doe je zó!

0
214

Velen van ons vinden tuinieren een ontspannende hobby die ons een goed gevoel over onszelf geeft. Maar als je huisdieren hebt, vraag je je misschien af hoe je omgeving creëert dat veilig en aangenaam is voor je viervoeters. Gelukkig kun je een prachtige tuin hebben waar jij en je huisdieren van zullen genieten door rekening te houden met een paar factoren en een paar verstandige beslissingen te nemen. Wil je weten welke dat zijn? Lees dan dit artikel!

Top 1: Kies voor diervriendelijke planten

Het gebruik van diervriendelijke planten is de eerste stap om een huisdiervriendelijke tuin te maken. Voordat je gaat planten, is het belangrijk om onderzoek te doen omdat sommige planten giftig kunnen zijn voor dieren als ze worden gegeten. Denk er over na om deze huisdiervriendelijke elementen in je tuin op te nemen:

a. Kruiden

Veel kruiden, zoals basilicum, munt en rozemarijn, zijn veilig voor huisdieren en kunnen zelfs enkele voedingsvoordelen voor hen bieden.

b. Grassen

Katten knabbelen graag op gras, dus je zou kattenkruid of kattengras op een speciale plek kunnen laten groeien.

c. Niet-giftige bloemen

Kies bloemen die over het algemeen niet giftig zijn voor dieren, zoals petunia’s, goudsbloemen en zonnebloemen.

Tip 2: Zorg voor een veilige speelplek

Huisdieren, vooral honden, hebben een plek nodig om rond te rennen en te spelen. Het kan handig zijn om een bepaalde plek in je tuin aan te wijzen waar ze kunnen spelen, zodat je landschapsarchitectuur en plantenleven behouden blijven. Diervriendelijke bodembedekkers zijn bijvoorbeeld houtsnippers, mulch of kunstgras voor deze speelplek. Om te voorkomen dat je huisdieren verdwalen of andere plekken in de tuin verstoren, moet je ervoor zorgen dat het omheind of op een andere manier afgesloten is.

Tip 3: Vermijd schadelijke chemicaliën

Chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor het milieu en voor je huisdieren. Gebruik in plaats daarvan natuurlijke alternatieven zoals zelfgemaakte organische compost, diatomeeënaarde of neemolie. Deze alternatieven zijn veiliger voor je huisdieren en zijn niet schadelijk voor de nuttige insecten die de gezondheid van je tuin ondersteunen.

Tip 4: Bescherm je tuin

Om de veiligheid van je honden en de integriteit van je tuin te garanderen, kun je overwegen om er obstakels of een hek omheen te zetten. Zo voorkom je dat ze je bloemperken vernielen, gevoelige planten vertrappen of gebieden betreden waar ze in contact kunnen komen met giftige planten of andere voorwerpen. Omheiningen moeten stevig en hoog genoeg zijn om te voorkomen dat je huisdieren eroverheen springen.

Tip 5: Zorg voor water en schaduw

Net als mensen kunnen dieren oververhit raken in de zon. Zorg ervoor dat je tuin plekken bevat die in de schaduw liggen, zodat je huisdieren kunnen ontspannen tijdens de warmere dagen. Zorg er daarnaast voor dat kinderen altijd toegang hebben tot schoon water om gehydrateerd te blijven, vooral als ze veel tijd buiten doorbrengen.

Tip 6: Train je huisdieren

Om een positieve interactie tussen huisdier en tuin te behouden, moet je je huisdieren trainen. Geef ze de basisinstructies “blijf”, “laat het” en “niet graven”. Het geheim van succes is doorzettingsvermogen en opbouwende kritiek. Samen kunnen jullie van je tuin genieten zonder je zorgen te maken over schade of veiligheid dankzij de juiste instructie.

Tip 7: Let op giftige planten

Het is van vitaal belang om planten te kiezen die vriendelijk zijn voor huisdieren, maar je moet ook opletten voor planten die giftig zijn en schade kunnen toebrengen aan je harige vrienden. Lelies, azalea’s en oleanders zijn veel voorkomende tuinplanten die zeer schadelijk kunnen zijn voor dieren als ze ze eten. Leer meer over deze giftige planten en zorg ervoor dat ze niet in je tuin staan.

Tip 8: Inspecteer en onderhoud regelmatig

Je tuin veilig en huisdiervriendelijk houden vereist routineonderhoud. Ruim puin of afgevallen bladeren op die schadelijke stoffen kunnen bevatten of insecten kunnen lokken. Controleer omheiningen of barrières op sporen van graafwerk of schade en voer de nodige reparaties uit. Je tuin zal aangenamer zijn voor jou en je honden als je hem goed bijhoudt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in