Deze 5 planten zijn het meest geschikt voor de wintermaanden

0
350

Het winterseizoen is een tijd waarin veel tuinen en buitenruimtes er saai en grauw uitzien. Niet nodig! Want met de juiste planten ziet jouw tuin er ook tijdens de koudere maanden dynamisch en mooi uit. Wij hebben speciaal voor jou een top vijf van de beste planten voor de koude wintermaanden verzameld.

1 – Hulst

Hulst is een klassieke winterplant die bekend staat om zijn glanzende groene bladeren en helderrode bessen. Het is een geweldige keuze om schaduw toe te voegen aan je tuin gedurende de wintermaanden en kan ook worden gekweekt als een struik of een op zichzelf staande haag.

2 – Wintertijd Jasmijn

Deze plant staat bekend om zijn tere, gele bloemen die midden in de winter bloeien. Het is een geweldige keuze voor het toevoegen van een vleugje kleur aan je tuin als al het andere inactief is. Wintertijd Jasmijn is bovendien een prachtige keuze voor bodembedekking of als klimplant.

3 – Bergenia

Bergenia, ook wel ‘olifantsoor;’ genoemd, is een veelzijdige en winterharde plant die perfect is voor wintertuinen. Hij heeft grote bladeren die altijd groen blijven. Je kunt ze vervolgens gebruiken als bodembedekker of in borders. Bovendien heeft Bergenia prachtige roze of witte bloemen die ook in de winter volop bloeien.

4 – Helleborussen

Helleborussen zijn geweldig om midden in de winter kleur aan je tuin toe te voegen. Ze zijn er in allerlei kleuren, waaronder wit, roze en rood. Ze staan ook bekend om hun langdurige bloemen die wekenlang in goede conditie blijven.

5 – Heuchera

Heuchera, ook bekend als koraalklokjes, is een vaste plant die bekend staat om zijn mooie blad. Bovendien heeft het altijd een groene kleur, ook in de winter. En het kan bestaan uit allerlei kleuren, waaronder groen, paars en brons. Ook fijn: De Heuchera kan vorst en koude temperaturen weerstaan

Geniet van een jaloersmakend mooie wintertuin

Al met al zijn deze vijf planten allemaal geweldige keuzes om kleur en leven toe te voegen aan je tuin tijdens de wintermaanden. Ze zijn allemaal goed bestand tegen koude temperaturen. Bovendien hebben ze unieke en mooie eigenschappen waardoor ze opvallen in je tuin. Met een beetje zorg en aandacht geniet je binnen no-time van een prachtige wintertuin waar je buren jaloers op zullen zijn!

Hoe onderhoud je planten in de winter?

Inmiddels weet je welke 5 planten de wintermaanden goed doorstaan. Maar hoe onderhoud je ze precies? Een belangrijk aspect van tuinieren in de winter is de bescherming van je planten. Bedek ze met jute of andere ademende stoffen. Ook de grond eromheen mulchen kan helpen om de grond vochtig te houden en de wortels te beschermen tegen koude temperaturen.

Mooie wintertuin is echt een aanwinst

Het toevoegen van winterplanten aan je tuin is echt een aanwinst. Het maakt dit gedeelte niet alleen mooier, maar is ook een voedselbron voor allerlei diertjes. Denk bijvoorbeeld aan vogels op zoek naar voedsel. Door een mooie wintertuin te creëren zorg je voor een gezond ecosysteem. En met de 5 planten uit dit artikel lukt dat zeker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in