4 tips voor het kopen van tuinmeubilair 

0
346
moderne tuinmeubels

Deze tips voor het kiezen van tuinmeubilair zijn precies wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een stijlvolle update. Tuintafels en -stoelen spelen immers een cruciale rol in hoe je je buitenruimte gebruikt, dus je moet ervoor zorgen dat ze goed aansluiten bij je behoeften. Zo heb je bijvoorbeeld zeker een comfortabele stoel nodig als je in je tuin in een online casino iDeal snelle uitbetaling wilt spelen. Maar met zoveel ontwerpen om uit te kiezen, kan het lastig zijn om de beste stijl voor jou te bepalen. Geen zorgen, we zijn er om je te helpen. 

Ga milieuvriendelijk 

Milieuvriendelijke tips voor het kiezen van tuinmeubilair zijn altijd goed om in gedachten te houden. Als je voor hout kiest, bedenk dan waar het materiaal vandaan komt. Zo leveren veel fabrikanten producten van FSC-gecertificeerd hout uit beheerde bossen. Dit betekent dat al hun houten meubels duurzaam zijn, en bovendien volledig recyclebaar. Metaal is over het algemeen ook recyclebaar. Kies voor een alternatief duurzame keuze voor meubels gemaakt van gerecycled plastic of zeeafval. Gerecycled plastic voldoet aan alle eisen als je je bewust bent van de hoeveelheid plastic in onze oceanen en op zoek bent naar manieren om onze planeet te helpen, voegen ze eraan toe.

Let op de stijl

Een van de meest voor de hand liggende tips bij het kiezen van tuinmeubilair is om rekening te houden met de esthetiek ervan. De juiste look kan een ruimte maken of breken, dus denk na over het algemene thema van je plot voordat je solide beslissingen neemt. Een van de meest trendy stijlen van dit moment is rotan. Het is ideaal om de relaxte uitstraling van een traditionele landelijke tuin te recreëren, maar in combinatie met neutrale kussens werkt het ook goed voor moderne percelen. Hier kun je heerlijk op zitten terwijl je de site van Betsquare team Nederland bezoekt! 

Denk aan de maat

Bij het kiezen van je tuinmeubilair wil je er zeker van zijn dat het de juiste maat heeft voor jouw ruimte. Meubels zijn er in vele soorten en maten, van eetsets voor 12 personen tot bistrosets voor slechts twee personen. Bedenk dus hoeveel mensen je op bezoek krijgt die willen zitten en hoeveel ruimte er beschikbaar is. Als het om buitentafels gaat, adviseren experts om rond de tafel een meter extra toe te voegen, bovenop de afmetingen van de tafel, zodat stoelen comfortabel en veilig uitgeschoven kunnen worden.

Vergeet het onderhoud niet

Nog een van de belangrijkste tips bij het kiezen van tuinmeubilair is na te denken over hoeveel onderhoud – of gebrek daaraan – het nodig heeft. Plastic biedt de duurzaamheid en weerbestendige eigenschappen die kunnen wedijveren met die van zijn natuurlijke tegenhangers, en is licht en buitengewoon gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een geweldige optie is voor mensen met kinderen. Even afvegen met een sopje is over het algemeen voldoende om het er zo goed als nieuw uit te laten zien. Synthetisch rotan is ook eenvoudig schoon te maken (ga bij sommige ontwerpen gewoon wat voorzichtiger om te voorkomen dat het weefsel bederft).