Maak jouw tuin zomerklaar met deze onmisbare items!

0
145
tuin zomerklaar maken

Hoewel we op het moment allemaal waarschijnlijk nog met een lekker dekentje op de bank zitten te dromen over warmere dagen. Is het binnen de kortste keren alweer zover. Het voorjaar, en daarmee dus ook de tijd voor tuinonderhoud! Als het goed is heb je rond oktober jouw tuin winterklaar gemaakt, en daarna niet meer naar je tuin omgekeken. In het voorjaar mag je weer aan de slag met jouw tuin. Dan kun je straks wanneer het voorjaarszonnetje schijnt genieten van een opgeruimde tuin. 

Hoe maak je jouw tuin zomer klaar?

Het zomerklaar maken van jouw tuin is belangrijk voor het herstel van jouw bloemen, planten en bomen. Maar natuurlijk ook zodat jij ultiem kunt genieten van jouw tuin. Misschien heb je jouw droomtuin al gerealiseerd, of ben je nog opzoek naar een goede hovenier om jouw plannen werkelijkheid te laten worden. Een hovenier offerte is zo aangevraagd! Zo weet je waar je aan toe bent en kun jij hopelijk in de zomer genieten van jouw droomtuin. Wij delen alvast een aantal tips om jouw tuin zomerklaar te maken:

Wanneer de winter tot zijn einde komt is het eerste waar je aan moet denken; bemesting. Door de grond te bemesten geef je deze nieuwe voedingsstoffen. Dat is ontzettend belangrijk zodat planten en gras straks weer volop kunnen groeien. Let wel op dat de mest niet op de planten zelf terecht komt, maar alleen in de bodem.

Vervolgens is het tijd om onkruid te gaan verwijderen. Een tuin vol met onkruid ziet er toch een stuk rommeliger en minder gezelliger uit dan een onkruidvrije tuin. Misschien niet het leukste klusje, maar wel belangrijk. Schoffelen is de beste manier om onkruid te verwijderen.

– Maak je terras schoon. Je tuin bestaat waarschijnlijk niet alleen uit gras, bomen en planten. Een stukje terras is in vrijwel elke tuin aanwezig. Na een koude, natte winter kan het terras wel een opfrisbeurt gebruiken. Verwijder losliggend vuil en onkruid. Vervolgens kun je groene aanslag verwijderen. Dit kan met speciale reiniger of met de hogedrukspuit. De hogedrukspuit is het makkelijkste en het snelste, maar kan ook schade aanbrengen aan jouw tegels.

Ook aan snoeien ontkom je niet in het voorjaar! Om planten de ruimte te geven om lekker te kunnen groeien is het belangrijk om uitstekende takken af te knippen.

Als laatste kun je natuurlijk ook je tuin weer lekker opfleuren. Plant een aantal nieuwe planten of begin een eigen moestuin. 

5 onmisbare items voor jouw tuin

Grasmaaier

Tenzij je geen gras in de tuin hebt is een grasmaaier natuurlijk onmisbaar. Vooral in de zomer ontkom je er niet aan om het gras om de zoveel tijd te maaien. Afhankelijk van de oppervlakte van jouw tuin kun je de keuze maken uit een handmaaier of een elektrische maaier. Een zitmaaier is helemaal luxe wanneer je een groot stuk gras in de tuin hebt.

Klein gereedschap

Voor al dat onderhoud heb je natuurlijk ook de juiste materialen nodig. Een aantal items die je nodig hebt voor standaard onderhoud zijn; een schep, een heggenschaar, een bezem en een schoffel. Met deze items kom je al een heel eind.

Loungeset

Na al dat harde werken om jouw tuin zomerklaar te maken, wil je natuurlijk ook kunnen genieten. Een fijne loungeset is dan zeker aan te raden. Lekker met de voetjes omhoog en een drankje in je hand genieten van de zon en de fluitende vogeltjes.

Verlichting

De juiste verlichting maakt een tuin helemaal af. Het zorgt voor sfeer en maakt een tuin een stuk gezelliger. Je kunt hierbij kiezen voor verlichting in een overkapping of door lampen aan de schutting te bevestigen. Ook losstaande lampen langs een pad zorgen voor veel sfeer. Let er wel op dat het licht niet té fel is. Dat is niet gezellig.

Planten & bloemen

Als laatste natuurlijk; planten en bloemen. Een tuin is geen tuin zonder het nodige groen. Het zorgt voor frisse lucht, biodiversiteit en voor gezelligheid. Zonder planten en bloemen is een tuin maar saai en dof. Met de juiste bloemen en planten maak je jouw tuin kleurrijk en uitnodigend. Zeg nu eerlijk, een tuin met veel groen is toch een stuk gezelliger dan een grijze betonnen tuin?!

Met deze tips maak jij van jouw tuin het fijnste plekje van jouw huis! Lekker tot rust komen met een goed boek. Genieten van de eerste zonnestralen, of samenzijn met familie en vrienden. Een tuin is een ontzettend belangrijk onderdeel van jouw woning en zorgt voor ontzettend veel woonplezier.